Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 07:17 | London, Apr 25 05:17 | New York, Apr 25 01:17
Shanghai, Apr 25 13:17 | Tokyo, Apr 25 14:17 | Sydney, Apr 25 16:17

Аграрії погрожують Кабміну мільярдними збитками

Аграрії погрожують Кабміну мільярдними збитками
Рейтинг: 0
Голосів: 0




23 грудня 2010 в 13:04 - Роман Зайцев


Аграрії погрожують Кабміну мільярдними збитками

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" прогнозує збитки аграріїв в обсязі 7,5 млрд. гривень у разі відсутності державної підтримки на технічне переоснащення в 2011 році.



Про це сказано в повідомленні асоціації, передає агентство "Українські новини".

"Якщо в 2011 році держава не простимулює технічне переоснащення галузі, то втрати від використання старих непродуктивних комбайнів і тракторів можуть досягти 7,5 млрд. гривень", - цитується в повідомленні президент асоціації Алекс Ліссітса.

УКАБ зазначає, що скорочення кількості тракторів і комбайнів у сільськогосподарських підприємствах на початок 2010 року порівняно з кінцем 2000 року становило 47% і 44% відповідно.

Зі слів Ліссітси, ситуація ускладнилася в 2009 році, коли обсяг українського ринку сільськогосподарської техніки з 1,8 млрд. доларів скоротився більш ніж втричі через недостачу коштів у виробників сільськогосподарської продукції в період фінансової кризи.

"Кредитування АПК було вкрай обмеженим і дорогим, в основному стосувалося короткострокових позик для забезпечення ліквідності капіталу, відповідно можливість інвестувати в нову високопродуктивну техніку була вкрай обмежена", - підкреслюється в повідомленні.

УКАБ зазначає, що в умовах тотальної економії більшість аграріїв намагалися обходитися ремонтом старої техніки, що часто виходила з ладу й призводила до значних втрат врожаю.

Так, за даними асоціації, серед зернових комбайнів, які все-таки поповнили парк техніки в сільському господарстві в 2009 році, понад 60% були старими, тоді як до кризи їх частка становила менш як 40% ринку.

У повідомленні зазначається, що зараз є величезний попит на високопродуктивну техніку, однак він вимагає бюджетної підтримки.

На думку асоціації, реалізація такого стимулювання стабільності галузі можлива й має проводитися в рамках проекту "Зерно України".

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді виділити 369,3 млн. гривень Національній акціонерній компанії "Украгролізинг" з метою закупівлі техніки й обладнання для агропромислового комплексу для подальшої передачі у фінансовий лізинг в 2011 році.

Аграрії погрожують Кабміну мільярдними збитками


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Агрохолдинги-сучасна форма організації агропромислового виробництва в Україні Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті