Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 22:39 | London, Apr 16 20:39 | New York, Apr 16 16:39
Shanghai, Apr 17 04:39 | Tokyo, Apr 17 05:39 | Sydney, Apr 17 07:39

У Львівській області реставровуватимуть старі церкви силами волонтерів

У Львівській області реставровуватимуть старі церкви силами волонтерів




25 січня 2011 в 10:06 - Ілона Чіркова


У Львівській області реставровуватимуть старі церкви силами волонтерів

На Львівщині планують обрати 5-6 об’єктів-пам’яток релігійного й культурного значення для реставрації силами місцевої громади, волонтерів та студентів відповідних спеціальностей.



Про це на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради за участі голів районних та міських рад зазначив голова цієї комісії Орест Шейка.

Він зазначив, що уже у березні комісія планує провести навчання для голів сільських рад, а також священиків, які опікуються дерев’яними церквами області. Планується, що на це навчання приїдуть понад 2 тис осіб: їх навчатимуть як проводити першочергові заходи для збереження церкви та її інтер’єру. Про це їм розповідатимуть знані науковці, професори, реставратори.

Орест Шейка зазначив, що у Львівській області понад 800 дерев’яних церков, 611 – є в реєстрі управління охорони історичного середовища, а решта церков навіть не були дослідженні. Коли готувалася інформація для ЮНЕСКО про дерев’яні церкви Західної України, вияснилося,що на території Польщі українські церкви краще збережені.

За його словами, уже влітку буде обрано також церкви на території області, де буде проводитися реставрація силами волонтерів під наглядом практика, куратора та реставратора. О.Шейка підсумував, що багато робіт під силу громаді, їй просто це необхідно показати: як заготовляти покриття для стін, гонту. І у церкві паралельно з професійною реставрацією буде проходити волонтерська реставрація.

У Львівській області реставровуватимуть старі церкви силами волонтерів


Новини Статті Аналітика
Німці відкривають фабрику на Львівщині Німці відкривають фабрику на Львівщині Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Спеціальні економічні зони Львівщини все менше цікавлять інвесторів Спеціальні економічні зони Львівщини все менше цікавлять інвесторів Інноваційна інфраструктура Львівської області Інноваційна інфраструктура Львівської області ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
У Азарова думають, що на Львівщині є 100 мільярдів кубометрів сланцевого газу У Азарова думають, що на Львівщині є 100 мільярдів кубометрів сланцевого газу Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Миколаївводоканал" сплатить майже 2 млн. грн. штрафу за забруднення р. Дністер Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Чистий прибуток Чистий прибуток "Львівобленерго" в 2010 р. збільшився на 6,7 % Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті