Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 08:07 | London, Apr 20 06:07 | New York, Apr 20 02:07
Shanghai, Apr 20 14:07 | Tokyo, Apr 20 15:07 | Sydney, Apr 20 17:07

Колесніков обіцяє автобан від Берліна до Ростова

Колесніков обіцяє автобан від Берліна до Ростова




28 грудня 2010 в 18:25 - Роман Зайцев


Колесніков обіцяє автобан від Берліна до Ростова

Віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков каже, що в Україні з'являться державні автобани.



"Завдяки акцизу на паливо справжні швидкісні дороги в Україні з'являться", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

За словами Колеснікова, вони будуть "винятково" державні.

"Є дві моделі розвитку доріг - північноєвропейська (діє в Німеччині, Скандинавії й Швейцарії), за якої плата за дороги закладена в акцизі на паливо, і південноєвропейська (в Італії, Франції, Іспанії), де дороги платні. Але в Україні немає ринку платних доріг!", - сказав він

"Угорщина пішла на концесію - це коли укладається договір на прохід 1000 автомобілів за певний проміжок часу; якщо пройшло 900 - держава доплачує концесіонерам, якщо пройшло 1100 - вони отримують преміальні. Отож, в Угорщині, де рівень доходів вищий, ніж у нас, дороги все ж збиткові", - додав віце-прем'єр.

На запитання, на якому маршруті варто очікувати перший автобан, Колесніков відповів: "Найголовніше - трансукраїнська магістраль від Краковця до Успенки, це 1400 км. Частина її - траса "Київ - Чоп" - уже є. Загалом ми хочемо, щоб це була єдина траса - від Берліна до Ростова. До Краковця вона побудована, від Краковця до Львова 80 км ми побудуємо за півтора року".

"Потрібно повністю модернізувати ділянку Київ - Житомир", - зазначив він.

"Нарешті, треба побудувати нову трансдніпровську магістраль по правому берегу Дніпра - Черкаси-Дніпродзержинськ-Дніпропетровськ із переходом Дніпра в Дніпропетровськ-Донецьк-Успенка-Ростов-на-Дону", - сказав віце-прем'єр.

"Інший проект - траса Москва-Сімферополь. Та її частина, яку минулий уряд видавав як свою - від Харкова до Дніпропетровська - була побудована ще в 90-ті. Просто попередній уряд покрив бетонну дорогу асфальтом. Але, так чи інакше, ця ділянка траси уже є. Тепер потрібно продовжити - Запоріжжя-Мелітополь-Джанкой, і траса Москва-Сімферополь буде повністю швидкісною", - заявив Колесніков.

На запитання, у який період часу планується реалізувати ці проекти, він відповів: "Думаю, за 5-7 років при рівні бюджетних надходжень, запланованих на 2011 рік, ви Україну просто не впізнаєте".

"З 2012 року ми ще хочемо передбачити частку місцевих рад в акцизі на паливо; це означає, що кожна обласна або районна рада буде жити біля бензоколонки, бо від її доходів буде залежати фінансування будівництва доріг місцевого значення", - сказав Колесніков.

Віце-прем'єр також торкнувся теми прикордонних переїздів: "Будемо розсікати потоки".

"Наші можливості по морських і залізничних перевезеннях близькі до межі - ми вже незабаром перевозитимемо більше, ніж за Радянського Союзу. А ось транзитні можливості України в автоперевезеннях використані не більше, ніж на 10%. Між тим, у Росії готуються до Сочинської Олімпіади, Росія отримала чемпіонат світу з футболу-2018 - їм же знадобиться дуже багато чого, і ми цю можливість повинні використати", - додав він.

Колесніков обіцяє автобан від Берліна до Ростова


Новини Статті Аналітика
У Шанхаї збудують 632-метровий готель У Шанхаї збудують 632-метровий готель Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
"Газпром" оцінює будівництво газогону "Пiвденний потiк" в 15,5 мільярдів євро Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Єврокомісія підтримала проект будівництва Єврокомісія підтримала проект будівництва "Південного потоку" Принципи організації комунальної інфрастуктури Принципи організації комунальної інфрастуктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті