Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 12:52 | London, Apr 25 10:52 | New York, Apr 25 06:52
Shanghai, Apr 25 18:52 | Tokyo, Apr 25 19:52 | Sydney, Apr 25 21:52

ЄБРР виділив Укравтодору кредит в 450 млн. євро на 15 років

ЄБРР виділив Укравтодору кредит в 450 млн. євро на 15 років




26 листопада 2010 в 13:10 - Роман Зайцев


ЄБРР виділив Укравтодору кредит в 450 млн. євро на 15 років

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав державний кредит на суму 450 млн євро Державній службі автомобільних доріг України (Укравтодор) для фінансування капітального ремонту і реконструкції доріг на підходах до Києва, які є частиною європейських і національних транспортних коридорів на території України. Очікується, що на додаток до фінансування від ЄБРР, що складається з двох траншів, буде надано кредит на аналогічну суму від Європейського інвестиційного банку, повідомляє прес-служба ЄБРР.  



"Цей проект в секторі дорожньої інфраструктури знаменує десятиріччя успішної співпраці між банком та Укравтодором, протягом якого ЄБРР надав 375 млн євро у вигляді трьох кредитів на капітальний ремонт і реконструкцію майже 700 км траси M06. Це одна з ключових магістралей країни, які є частиною III-го та V-го пан‘європейських коридорів і зв‘язує українську столицю з ЄС, модернізація якої буде завершена в рамках нового проекту ", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні говориться, що успішне впровадження проекту сприятиме економічному зростанню за рахунок поглиблення регіональної інтеграції і поліпшення транспортного сполучення. Проект також дасть поштовх у підготовці країни до проведення фінальних матчів Євро-2012.

"На додаток до капітальних інвестицій, проект передбачає пілотне впровадження орієнтованих на результат контрактів у сфері ремонту й утримання доріг, що буде сприяти підвищенню конкуренції та ефективності. Банк також продовжить надавати підтримку Укравтодору у питаннях реформування системи фінансування галузі та управління дорожньої мережею", - говориться в повідомленні.

В свою чергу, перший заступник голови "Укравтодору" Євген Прусенко заявив, що кредит виділений на 15 років на 4-річних пільгових умовах. Кредитна ставка становить ЄВРОЛІБОР +1%.

"Це дуже привабливі умови, зважаючи на те, яка зараз ситуація на фінансових ринках. Кредитні кошти спрямовані на реконструкцію та ремонт близько 400 км доріг", - наголосив Є.Прусенко.

"Після заключення контракту підрядник виконує роботи, об‘єм і якість перевіряє інженер-резидент, передає їх в "Укравтодор". Перевіряє наша група управління проектом, далі - "Укравтодор" передає матеріали в Мінфін. Там також перевіряють, і після цього банк (ЄБРР) напряму виділяє кошти за виконані роботи підряднику. Гроші "Укравтодору" не перераховуються. Ми лише працюємо, як замовник щодо якості та обсягу виконаних робіт", - підкреслив Є.Прусенко.

За даними на 1 листопада 2010 р., ЄБРР узяв зобов‘язання щодо надання інвестицій на суму більше 5,3 млрд євро в рамках 206 проектів.

ЄБРР, власниками якого є 61 країна і дві міждержавні установи, має на меті сприяння переходу від центрального планування до ринкової економіки в країнах від Центральної Європи до Середньої Азії.

ЄБРР виділив Укравтодору кредит в 450 млн. євро на 15 років


Новини Статті Аналітика
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
"Укравтодор" позичив 450 мільйонів на дороги Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи Інноваційно - інвестиційний потенціал лізингу в умовах кризи ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Київ позичить 300 мільйонів, щоб віддати борги за 2004 рік Київ позичить 300 мільйонів, щоб віддати борги за 2004 рік Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Банківське кредитування в стратегії модернізації та інноваційного розвитку економіки України Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Київ втратив можливість призначати одного з директорів-розпорядників ЄБРР Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності Податкове стимулювання забезпечення інноваційної діяльності I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
"Укрспирт" хоче позичити 800 мільйонів гривень Інноваційний підхід до формування страхових продуктів Інноваційний підхід до формування страхових продуктів I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті