Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 07:06 | London, Apr 16 05:06 | New York, Apr 16 01:06
Shanghai, Apr 16 13:06 | Tokyo, Apr 16 14:06 | Sydney, Apr 16 16:06

Державні банки готові профінансувати добудову житла

Державні банки готові профінансувати добудову житла




26 жовтня 2010 в 17:00 - Роман Зайцев


Державні банки готові профінансувати добудову житла

Державні банки готові за умови підтримки НБУ надати кредити під 10-12% річних на суму 625 млн. гривень для добудови 35 житлових об`єктів з високим ступенем готовності, які мають бути введені в експлуатацію до кінця 2010 року.  



Про це повідомили у прес-службі віце-прем`єр-міністра Віктора Тихонова, який є головою робочої групи з комплексного розв‘язання питань добудови об`єктів незавершеного житлового будівництва і стимулювання споживачів до придбання цих об`єктів, передає УНІАН.

До складу робочої групи увійшли представники Мінрегіонбуду, Мінфіну, Мінекономіки, Мін‘юсту, Державної іпотечної установи, Національного банку, Ощадбанку, Укрексімбанку та інших банківських установ.

Тихонов на сьогоднішньому першому засіданні робочої групи повідомив, що Мінрегіонбуд відібрав у регіонах України 35 незавершених житлових об`єктів, ступінь будівельної готовності яких дозволяє завершити ці об`єкти до кінця 2010 року.

"Для завершення цих 35 об`єктів необхідно 625 млн. грн. На засіданні робочої групи ми дійшли загальної згоди, що за умови підтримки Національного банку державні банківські установи готові надати на таку суму відповідні кредити під 10-12% річних", - сказав він.

При цьому віце-прем`єр додав, що за пропозицією Нацбанку незабаром буде розроблено відповідну програму, яка передбачатиме надання таких кредитів і механізм повернення цих коштів.

Тихонов також повідомив, що сьогодні Мінфін працює над питанням збільшення статутного фонду Державної іпотечної установи на 2 млрд. гривень.

"Якщо це питання вдасться вирішити негайно, то ці кошти ДІУ зможе спрямувати на рефінансування банків, які надаватимуть кредити на добудову житлових об`єктів", - відзначив він.

За його прогнозами, цього року в Україні бути здано в експлуатацію більш як 8 млн. кв. м житла.

Державні банки готові профінансувати добудову житла


Новини Статті Аналітика
У Шанхаї збудують 632-метровий готель У Шанхаї збудують 632-метровий готель Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Мінрегіонбуд планує отримати 390 млн. грн. за доступне житло Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Верховна рада спростила правила для девелоперів Верховна рада спростила правила для девелоперів Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті