Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 14:32 | London, Apr 16 12:32 | New York, Apr 16 08:32
Shanghai, Apr 16 20:32 | Tokyo, Apr 16 21:32 | Sydney, Apr 16 23:32

ВіЕйБі Банк продали невідомо кому

ВіЕйБі Банк продали невідомо кому




28 січня 2011 в 16:53 - Роман Зайцев


ВіЕйБі Банк продали невідомо кому

Інвестиційна група Kardan N. V. повідомила, що підконтрольна їй TBIF Financial Services B. V. продала 84% акцій ВіЕйБі Банку.



Пакет акцій купив пул міжнародних інвесторів, склад якого не розголошується, пише "Комерсант-Україна".

Операції передувало два етапи нарощування частки TBIF: спочатку з 49% до 71%, а в грудні після збільшення статутного капіталу на 550 млн. гривень - до 84%.

Після продажу TBIF отримає ці кошти назад. "Сума угоди за 84% банку склала 550 млн. гривень, або 53 млн. євро", - повідомила директор з інвестиційним відносинам Kardan Каролін Фогельцанг.

Але TBIF не змогла заробити на угоді, збиток становив 30 млн. євро.

У рамках операції банку була продана компанія "ВіЕйБі Лізинг", також належала TBIF.

Формально в групі залишаються компанії "ВіЕйБі Капітал", "ВіЕйБі Страхування", "ВіЕйБі Життя", "ВіЕйБі Експрес", "ВіЕйБі Ессет Менеджмент" і "ВіЕйБі Пенсія".

Розподіл часток після завершення операції невідомий, але за підсумками збільшення капіталу сумарна частка громадянина Росії Сергія Максимова, його сім‘ї та близької до неї компанії "Бауман Трейд" знизилася з 27% до 16%.

Джерело, близьке до угоди, повідомило, що в результаті зміни акціонерів власниками міноритарних часток стали представники топ-менеджменту банку, які отримали широкі повноваження.

Інше джерело заявило, що покупцями виступили кілька росіян, хоча угода структурована через портфельні фонди.

Ще один співрозмовник зазначив, що вони "не зовсім російські", і одним з їхніх представників у наглядовій раді повинен стати Денис Мальцев - голова ради банку "Глобус", який учасники ринку пов‘язують з народним депутатом Василем Горбалем.

Необхідність наростити капітал перед продажем могла бути обумовлена негативним фінансовим результатом - за минулий рік збиток банку становив 621 млн. гривень, досягнувши за останні два роки 936 млн.

"Капітал збільшували, щоб виконати вимоги НБУ і підтримати платоспроможність банку. Якби цього не зробили, до банку могли ввести тимчасового адміністратора, і акціонери втратили б важелі управління і швидше за все банк. Його продали тому, що знайшли покупця і вирішили вийти з цього активу . Лізингова компанія була приєднана для збільшення капіталу і скорочення персоналу з метою мінімізації збитків ", - зазначив директор інвестиційно-банківського департаменту ІГ" Сократ "Володимир Клименко.

Збиток був сформований за рахунок зменшення процентних доходів на 247 млн. гривень, зростання відрахувань до резервів на 60 млн. гривень і адміністративних витрат на 548 млн. гривень.

Джерело розповіло, що капітал збільшили вже нові акціонери, але це не буде відображено у звітності банку.

Власний капітал банку за підсумками року становив 280 млн. гривень, регулятивний - 1,07 млрд.

З урахуванням збільшення статутного капіталу його капіталізація повинна була досягти 1,62 млрд. гривень, а значить, 84% акцій можна оцінити в 1,36 млрд, або 130 млн.

З відходом TBIF у ВіЕйБі Банку не залишилося великих інвесторів.

ВіЕйБі Банк продали невідомо кому


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні
Власник Власник "Універсальної інвестиційної групи" збирається продати свій страховий бізнес Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Венчурний капітал як джерело інноваційних процесів в системі безпеки підприємництва Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті