Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:48 | London, Apr 25 06:48 | New York, Apr 25 02:48
Shanghai, Apr 25 14:48 | Tokyo, Apr 25 15:48 | Sydney, Apr 25 17:48

UniCredit Group об’єднує Укрсоцбанк з УніКредит Банком

UniCredit Group об’єднує Укрсоцбанк з УніКредит Банком




12 листопада 2010 в 15:00 - Роман Зайцев


UniCredit Group об’єднує Укрсоцбанк з УніКредит Банком

Через три роки після покупки Укрсоцбанку італійська UniCredit Group вирішила об'єднати його з УніКредит Банком. Найближчим часом Укрсоцбанк може потіснити УкрСиббанк і зайняти 5-у позицію за активами.  



Італійська група UniCredit вирішила об‘єднати українські "дочки" - Укрсоцбанк та УніКредит Банк, пише видання "Комерсант-Україна".

"Нашою метою є консолідація бізнесу та об‘єднання двох наших банків в Україну", - повідомили в медіадепартаменті італійського банку UniCredit.

Це повідомлення стало реакцією на останню заяву польського банку Pekao (входить в UniCredit Group і володіє 100% акцій УніКредит Банку).

"Ми хочемо вийти з українського ринку. Розглядаємо можливість продажу або виходу з бізнесу по-іншому", - сказав напередодні польській газеті Rzeczpospolita віце-президент Pekao Луїджі Ловаліо.

Ідея об‘єднання активів UniCredit Group висловлювалася відразу після покупки Укрсоцбанку в 2007 році.

Після угоди група виявилася власником трьох банків в Україні, два з яких - "ХФБ Банк України" та УніКредит Банк - завершили злиття у вересні 2007 року.

Рішення про нову консолідації не могло бути прийнято до реструктуризації бізнесу Укрсоцбанку.

"За 2008-2009 роки місцеве керівництво успішно справилося з цим завданням. Під час кризи Укрсоцбанк показував прибуток щоквартально, тому ми задоволені їх роботою", - повідомило джерело в UniCredit.

У 2008 році Укрсоцбанк отримав прибуток 791,8 млн. гривень, в 2009 році вона склала 126,8 млн. гривень, а в січні-вересні 2010 року - впала до 23,8 млн. гривень.

За словами співрозмовника, банки можуть об‘єднатися в 2011 році, але точного дедлайну немає.

Швидше за все, новий банк буде працювати під брендом UniCredit.

Джерело уточнило, що рішення про злиття було прийнято на зборах акціонерів у жовтні, а зараз обидва установи проходять due diligence. В УніКредит Банку та Укрсоцбанку не змогли повідомити деталі об‘єднання.

Але, як розповіло джерело в Укрсоцбанку, об‘єднанням активів буде займатися їх новий перший заступник голови - Граціано Камелії.

UniCredit стала останньою іноземною групою, що вирішила об‘єднати свої активи в Україні.

Раніше були консолідовані активи шведських груп SEB, а також російського банку ВТБ.

Інші іноземні банки купували в України тільки один актив або перепродували другий.

Якщо об‘єднання банків UniCredit відбулося б зараз, нова установа зайняла б 5-е місце за активами - 51,6 млрд. гривень, обігнавши УкрСиббанк.

Філіальна мережа Укрсоцбанку досягне 501 офісу (+59), його база клієнтів збільшиться на 108,6 тис. фізичних осіб та 3 тис. юридичних.

Злиття двох банків - завжди складний процес, він негативно впливає на якість кредитного портфеля і фінансові показники, відзначають експерти.

UniCredit Group об’єднує Укрсоцбанк з УніКредит Банком


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011)
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Обзор фондового рынка 12.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 12.07.2011_Market review
До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті