Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 16:40 | London, Apr 23 14:40 | New York, Apr 23 10:40
Shanghai, Apr 23 22:40 | Tokyo, Apr 23 23:40 | Sydney, Apr 24 01:40

Укрпромбанк відсудив у позичальників 2 мільярда

Укрпромбанк відсудив у позичальників 2 мільярда
Рейтинг: 0
Голосів: 0




24 листопада 2010 в 10:40 - Роман Зайцев


Укрпромбанк відсудив у позичальників 2 мільярда

Клієнти Укрпромбанку, які перестали обслуговувати свої кредити, потрапили під пильну увагу правоохоронних органів та виконавчих служб. Незважаючи на те що банк проходить процедуру ліквідації, робота з боржниками ведеться досить щільно: у судах розглядаються позови банку на більш ніж 400 проблемних позичальників.  



Порушено 18 кримінальних справ, щодо 140 боржників відкриті виконавчі провадження, пише газета "Дело".

В Укрпромбанку повідомили, що з боржниками довго не церемоняться. Якщо є факт ухилення від виконання зобов‘язань, матеріали передаються до відповідних органів.

"Ліквідатор, коли виявляє незаконні дії позичальників, за які передбачена відповідальність Кримінальним кодексом, збирає відповідні матеріали і передає їх у правоохоронні органи", - говорить заступник виконавчого директора Укрпромбанку Андрій Погорєлов.

Крім того, з чотирьох сотень клієнтів банк намагається стягнути кошти через суди.

"У судах різних інстанцій розглядається понад 400 позовних заяв, поданих банком до неплатників. Загальна сума боргу за поданими позовними заявами, з урахуванням кредитів, які передані в Дельта Банк, складає більше 4 млрд. гривень", - стверджує Погорєлов.

Найбільшими боржниками Укрпрому є група компаній "Альфа-Нафта" і афільовані з нею структури, які заборгували фінустанові близько 5 млрд. гривень.

До слова, неплатники, протидіючи банку, також нерідко подають на фінустанова до суду, намагаючись оскаржити кредитні договори, договори застави або договори поруки.

Однак в Укрпромбанку кажуть, що всі ці спроби не мають великого успіху, тому що на стороні фінустанови виступають НБУ і прокуратура.

Зацікавленість прокуратури в поверненні коштів боржниками Укрпромбанку невипадкова: серед кредиторів банку є держустанови - обладміністрації та державні фонди.

Спільна робота банку, НБУ і прокуратури дає непогані результати.

"З початку ліквідаційної процедури, 21 січня 2010 року, банком була подана до суду близько 250 позовних заяв на суму 2,5 млрд. гривень. На користь банку прийнято 115 рішень судів на суму 2 млрд. гривень. Відкрито понад 140 виконавчих проваджень на суму понад 2 млрд. гривень", - ділиться результатами Погорєлов.

За його словами, на початок листопада сума кредитного портфеля Укрпромбанку становила 4,55 млрд. гривень, у тому числі кредити юросіб - 4,48 млрд. гривень, населення - 69,4 млн. гривень.

Єдина проблема судових розглядів, нарікають в банку, це сума держмита, яку повинен сплатити банк при подачі позову або вчиненні виконавчого напису.

"Кредити досить великі, і часто сума держ-мита за подання тільки одного позову становить близько 25 тис. гривень", - пояснює Погорєлов.

Враховуючи, що банк подав близько 400 судових позовів, загальна сума сплаченої Укрпромбанком держмита досягла 3,2 млн. гривень.

Укрпромбанк відсудив у позичальників 2 мільярда


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті