Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 17:47 | London, Apr 23 15:47 | New York, Apr 23 11:47
Shanghai, Apr 23 23:47 | Tokyo, Apr 24 00:47 | Sydney, Apr 24 02:47

Світовий банк не радить Україні рекапіталізовувати банки держкоштом

Світовий банк не радить Україні рекапіталізовувати банки держкоштом




5 листопада 2010 в 11:50 - Роман Зайцев


Світовий банк не радить Україні рекапіталізовувати банки держкоштом

Продовження практики державної рекапіталізації банків в Україні суперечить міжнародному досвіду.  



Про це заявив координатор проектів Світового банку департаменту розвитку приватного та фінансового сектору регіону Європи та Центральної Азії Маріус Вісмантас, пише газета "Комерсант-Україна".

За його словами, вкладення бюджетних коштів є доцільним при необхідності повернення фінансової стабільності, відновлення кредитування економіки та нейтралізації ризику негативного системного впливу з боку окремих неплатоспроможних банків країни.

"Ми не бачимо жодної з цих причин в якості підстави для входження уряду в банк. Це стосується банку "Надра" і будь-якого іншого банку", - сказав він.

У Світовому банку акцентували увагу на тому, що Укргазбанк, Родовід Банк і банк "Київ", які одержали 17,2 млрд. гривень бюджетних коштів, так і залишилися проблемними, вимагаючи додатково 12,5 млрд. гривень для списання неповоротних кредитних портфелів.

"Це велика ціна рекапіталізації банків, які не вийшли на стадію оздоровлення", - заявив Вісмантас.

Старший фінансовий спеціаліст представництва СБ Анжела Пригожина підкреслила, що рекапіталізація банків була необхідна на початку кризи.

"Рекапіталізація, при існуючому наборі законодавчого поля і нормативних актів, була єдиним можливим рішенням, оскільки ліквідація і психологічно, і технічно на той момент була неможлива", - зазначила вона.

У проблемних банках виданню не змогли відповісти на питання, як мають намір розвивати установи в разі відмови уряду надати додаткові кошти.

Дотримуючись рекомендацій СБ, Кабмін уже перейшов до активних дій.

Як стало відомо, СБ запропонував Кабміну вибрати консультантів для перевірки активів установ та прийняття рішення, коли і як їх краще продати.

Критерії Світового банку були затверджені на останньому засіданні експертно-аналітичної ради з рекапіталізації при Кабміні.

Слідуючи рекомендаціям, банк "Київ" уже оголосив тендер на проведення аудиту з одним учасником (Delloite).

За планами СБ, Кабмін у I кварталі 2011 року може отримати детальні рекомендації щодо часткової або повної приватизації банків на біржі.

Світовий банк не радить Україні рекапіталізовувати банки держкоштом


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Макроогляд, січень Макроогляд, січень
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.03.2011. Обвал!!! Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.03.2011. Обвал!!!

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті