Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 14:29 | London, Apr 20 12:29 | New York, Apr 20 08:29
Shanghai, Apr 20 20:29 | Tokyo, Apr 20 21:29 | Sydney, Apr 20 23:29

Резерви Нацбанку України складають $35 млрд.

Резерви Нацбанку України складають $35 млрд.




28 лютого 2011 в 09:55 - Роман Зайцев


Резерви Нацбанку України складають $35 млрд.

На сьогоднішній день резерви Нацбанку України складають $35 млрд., з них чистих - $20 млрд.



Про це в інтерв‘ю виданню zn.ua повідомив глава Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов.

Відповідаючи на запитання щодо обов‘язкового продажу валютної виручки, С.Арбузов повідомив: "Ми запропонували її скасувати, але дати Нацбанку право у разі різкого погіршення платіжного балансу вводити тимчасово, на період до трьох місяців, аж до стовідсоткового обов‘язкового продажу. Але поки в цьому немає необхідності, у нас на сьогоднішній день резерви - $35 млрд., з них чистих - $20 млрд.".

"З виданих в період кризи 100 млрд грн сьогодні у системі залишаються кредити рефінансування на 70 млрд грн. Також ми займаємося питаннями списання безнадійної заборгованості, яка вже сформувалася. Вже списано з балансів банків близько 10 млрд грн. При цьому обговорюємо питання оподаткування. Я був у міністра фінансів з цього питання. Він дав роз‘яснення: податки будуть сплачені тоді, коли буде проданий заставу. Реальне оподаткування відбудеться, тому що наша постанова не дає права банкам не займатися поверненням заборгованості, в тому числі реалізацією застави, після її списання за рахунок резервів", - заявив С.Арбузов.

Крім цього, С.Арбузов повідомив, що скасування пенсійного збору з валюти - це своєрідний прорив: "Це питання вдалося вирішити на законодавчому рівні вперше за п‘ять чи сім років. Причому довелося це робити в екстреному порядку в перші дні після Нового року, так як уряду спочатку не вдалося провести цю норму через бюджетний закон".

У той же час, С.Арбузов зазначив, що Нацбанк планує відмовитися від жорсткого адміністрування: "Наприклад, ми готові піти від індивідуального ліцензування, встановивши суму максимального пересування капіталу (до 100 тис. євро), при якому необхідним підтвердженням буде тільки свідоцтво про сплату податків".

Щодо проблем конкретних банків, С.Арбузов повідомив про ситуацію навколо "Родовід Банку": "Що стосується "Родовід Банку"- я зробив заяву, що скоро почнуться виплати. Ця заява небезпідставне. Схема дій, яка обговорена з урядом, дає підстави вважати, що в самий найближчий час Кабмін зробить заяву. Ми вже прорахували всі варіанти".

Нагадаємо, С.Арбузов був призначений на посаду голови Національного банку в грудні 2010 р., змінивши на цій посаді колишнього главу НБУ Володимира Стельмаха, п‘ятирічна каденція якого закінчилася ще два роки тому. До цього С.Арбузов у вересні 2010 р. був введений в правління Нацбанку, ставши першим заступником В.Стельмаха. Ще раніше - був призначений головою наглядової ради державного "Укрексімбанку".

Резерви Нацбанку України складають $35 млрд.


Новини Статті Аналітика
Арбузов пообіцяв стабільну гривню Арбузов пообіцяв стабільну гривню Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Арбузов запевняє, що гривня залишається стабільною по відношенню до долара Арбузов запевняє, що гривня залишається стабільною по відношенню до долара Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
НБУ випускатиме гривні з автографом Арбузова НБУ випускатиме гривні з автографом Арбузова Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Арбузов на третину скоротив склад правління НБУ Арбузов на третину скоротив склад правління НБУ У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Експерти думають, що призначення Арбузова знецінить гривню Експерти думають, що призначення Арбузова знецінить гривню Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті