Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 00:50 | London, Apr 19 22:50 | New York, Apr 19 18:50
Shanghai, Apr 20 06:50 | Tokyo, Apr 20 07:50 | Sydney, Apr 20 09:50

ПУМБ показав рекордний прибуток з моменту заснування

ПУМБ показав рекордний прибуток з моменту заснування
Рейтинг: 0
Голосів: 0




12 квітня 2011 в 19:40 - Роман Зайцев


ПУМБ показав рекордний прибуток з моменту заснування

Сьогодні, 12 квітня, Перший Український Міжнародний Банк (входить до СКМ Ріната Ахметова) оголосив про результати своєї роботи в 2010 році на основі міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ).



Так, як повідомили Корреспондент.biz у фінустанові, в минулому році Перший Український Міжнародний Банк показав найбільший прибуток з моменту заснування - $ 54 млн, що повністю перекриває негативний фінансовий результат кризового 2009 року.

"За звітний період активи банку збільшилися на 11,8% і склали $ 2222,2 млн у порівнянні з $ 1987,3 млн на кінець 2009 року. З прийняттям нової Кредитної політики ПУМБ відновив кредитування корпоративних і приватних клієнтів, однак темпи зростання кредитного портфеля залишалися невисокими в умовах високих кредитних ризиків у системі", - йдеться в повідомленні.

При цьому в ПУМБ зазначили, що сукупний кредитний портфель збільшився на 0,5% - до $ 1714,4 млн, в основному за рахунок приросту корпоративного кредитного портфеля на 5,6%, до $ 1293,4 млн. Роздрібний кредитний портфель зменшився на 12,5% - до $ 420,9 млн, в основному за рахунок погашення якісного портфеля, переважаючого над приростом нових позичок.

Також повідомляється, що банк продовжив роботу з реструктуризації чинних проблемних клієнтських позик.

Між тим, сукупні зобов‘язання ПУМБ у 2010 році збільшилися на 10,9% - до $ 1787,4 млн, в основному в результаті збільшення обсягів клієнтських коштів на 38,4%. Обсяг коштів приватних клієнтів збільшився на 35,1%, до $ 641,2 млн; обсяг коштів корпоративних клієнтів збільшився на 44,5%, до $ 364,6 млн.

У повідомленні фінустанови також говориться, що обсяг єврооблігацій і кредитів іноземних банків знизився на 28,1% - до $ 402,6 млн. Обсяг позик, отриманих від Національного Банку України, знизився на 28,9% - до $ 174,4 млн.

Таким чином, кажуть у банку, структура зобов‘язань ПУМБ значно поліпшилася: частка клієнтських коштів у зобов‘язаннях банку з початку року збільшилася на 11,2%, до 56,3%, а показник відношення кредитного портфеля до клієнтських коштів поліпшився з 235% до 170%.

На початку 2010 року ПУМБ завершив реструктуризацію заборгованості перед закордонними кредиторами, створивши прецедент прозорого, послідовного та відповідного міжнародній практиці процесу на українському ринку і забезпечивши оптимальний баланс інтересів кредиторів і позичальника.

У 2010 році ПУМБ почав процес об‘єднання з Донгорбанком шляхом приєднання, отримавши на це згоду кредиторів. Також минулого року ПУМБ вперше виступив фінансовим радником в угоді з придбання Групою СКМ 100% акцій АТ "Банк Ренесанс Капітал", здійснивши консультування і структурування угоди. Успішний досвід супроводу і структурування однієї з перших локальних угод M & A стане гарною підмогою в подальшому розвитку послуг інвестиційного банкінгу ПУМБ.

"2010 рік для Першого Українського Міжнародного Банку був роком створення базису для майбутнього зростання і отримання перших значущих результатів", - коментує Костянтин Вайсман, Голова Правління ПУМБ.

За його словами, банк показав рекордний прибуток з моменту заснування і посів 6-е місце щодо прибутку серед всіх українських банків (235 млн грн - згідно НСБО), і забезпечив одні з найвищих на ринку показники рентабельності активів та капіталу ПУМБ (2,6 % і 13,4% відповідно).

"У 2011 році ми будемо в першу чергу фокусуватися на потребах наших клієнтів і відповідати міжнародним стандартам якості. Одним з найближчих кроків у реалізації нашої амбітної стратегії зростання - завершення об‘єднання ПУМБ та Донгорбанку, яке дозволить нам використовувати синергії і збільшити прибуток за рахунок економії на масштабі", - сказав Вайсман.

При цьому він повідомив, що об‘єднаний банк має чітку мету - увійти до топ-5 українських фінінститутів з часткою ринку не менш ніж 5% до 2014 року.

ПУМБ показав рекордний прибуток з моменту заснування


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Основні правила бізнес-презентації Основні правила бізнес-презентації Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект Економічна думка щодо розвитку підприємництва: історичний аспект I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Нацбанк оголосив про 17 мільярдів прибутку Нацбанк оголосив про 17 мільярдів прибутку Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті