Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 14:06 | London, Apr 25 12:06 | New York, Apr 25 08:06
Shanghai, Apr 25 20:06 | Tokyo, Apr 25 21:06 | Sydney, Apr 25 23:06

Підконтрольні уряду банки потребують докапіталізації на мільярди

Підконтрольні уряду банки потребують докапіталізації на мільярди




29 вересня 2010 в 18:01 - Роман Зайцев


Підконтрольні уряду банки потребують докапіталізації на мільярди

Проведене в 2010 році стрес-тестування виявило потребу в додатковому збільшенні статутного капіталу банку "Київ" на 3 млрд. гривень, а Укргазбанку - на 3,7 млрд. гривень.  



Про це ідеться в проспекті емісії єврооблігацій України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У проспекті емісії також вказується, що проблемний банк "Надра", який претендує на підтримку за рахунок бюджетних коштів, до 30 серпня завершив реструктуризацію зовнішніх зобов‘язань.

Однак питання про його додаткову капіталізацію державою і приватним інвестором буде вирішуватися після підписання угоди про реструктуризацію банку зобов‘язань перед Державною іпотечною установою.

Як відомо, Кабінет міністрів контролює п‘ять банків: повністю державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також Родовід Банк, Укргазбанк і банк "Київ", які перейшли під державне управління в рамках антикризової програми з капіталізації банківського сектора.

На початок липня 2010 року пряма участь уряду в статутному капіталі Укргазбанку становила 87,719%, банку "Київ" - 99,9369%.

Протягом 2009-2010 років для капіталізації цих фінустанов були виділені бюджетні кошти в сумі 8,6 млрд. гривень: для Укргазбанку - 5 млрд. гривень і для банку "Київ" - близько 3,6 млрд. гривень.

На 1 липня 2010 року статутний капітал банку "Київ" становив близько 3,6 млрд. гривень, а Укргазбанку - 5,7 млрд. гривень.

За даними НБУ, у банку "Надра" до 30 жовтня йде аудит, за підсумками якого буде визначена реальна потреба банку в додатковій капіталізації: після цього питання буде вирішуватися на урядовому рівні.

Підконтрольні уряду банки потребують докапіталізації на мільярди


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів В Україні можуть ввести квоти на імпорт автомобілів Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі Виселяти українців із власного житла можуть тепер навіть у разі "суспільних потреб" Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті