Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 15:45 | London, Apr 25 13:45 | New York, Apr 25 09:45
Shanghai, Apr 25 21:45 | Tokyo, Apr 25 22:45 | Sydney, Apr 26 00:45

НБУ заборонить банкам відкривати анонімні рахунки

НБУ заборонить банкам відкривати анонімні рахунки




10 листопада 2010 в 16:20 - Роман Зайцев


НБУ заборонить банкам відкривати анонімні рахунки

Національний банк має намір зобов'язати банки в обов'язковому порядку ідентифікувати клієнтів, що відкривають рахунки.  



Про це йдеться в розробленому НБУ проекті змін до інструкції про порядок відкриття рахунків, передає "Дело".

"Банкам забороняється відкривати та вести анонімні (номерні) рахунки. Банки зобов‘язані ідентифікувати клієнтів, які відкривають рахунки, а також осіб, уповноважених діяти від їх імені, у порядку, встановленому законодавством", - йдеться в проекті.

Банки, зокрема, будуть зобов‘язані ідентифікувати клієнта-фізичну особу, яка відкриває рахунок, його довірених осіб, а також осіб, уповноважених діяти від імені клієнта-юридичної особи.

Проект містить детальний опис процедури ідентифікації клієнта, що відкриває рахунок.

Нинішня редакція інструкції про порядок відкриття рахунків не містить прямої заборони банкам відкривати і вести анонімні (номерні) рахунки.

Нагадаємо, інструкція про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах затверджена постановою НБУ № 492 від 12 листопада 2003 року.

НБУ заборонить банкам відкривати анонімні рахунки


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Обзор рынка акций перед открытием дня (16.05.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (16.05.2011)
Польща відкриє в Україні візові центри Польща відкриє в Україні візові центри Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Загальний обсяг нових депозитів у квітні 2011 р. зменшився до 98 млрд грн. Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті