Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 11:52 | London, Mar 19 09:52 | New York, Mar 19 05:52
Shanghai, Mar 19 17:52 | Tokyo, Mar 19 18:52 | Sydney, Mar 19 20:52

МВФ радить ліквідувати банк "Київ" і "Родовід Банк"

МВФ радить ліквідувати банк "Київ" і "Родовід Банк"




21 лютого 2011 в 13:57 - Роман Зайцев


МВФ радить ліквідувати банк "Київ" і "Родовід Банк"

В ході переговорів у рамках меморандуму між Україною і МВФ, експерти Фонду рекомендували уряду ліквідувати дві з трьох рекапіталізованих державою фінустанови.



Зокрема, пропонувалося ліквідувати банк "Київ" і "Родовід Банк", але зберегти при цьому ліцензію для Укргазбанку, що знаходиться в найбільш "живому" стані.

Так, у МВФ вважають, що, з урахуванням великих бюджетних витрат на фінансовий порятунок трьох рекапіталізованих у 2009 році банків - можуть перевищити 30 млрд. гривень, що майже в 1,5 рази більше зобов‘язань проблемних банків перед вкладниками.

Для держави дешевше було виплатити вклади населення через Фонд гарантування вкладів і ліквідувати всі проблемні фінустанови.

Виходячи з цього твердження, а також з урахуванням необхідності продовжувати вкладати бюджетні гроші в капітал націоналізованих банків, експерти місії МВФ і рекомендували уряду зберегти ліцензію тільки для Укргазбанку.

Більш того, експерти МВФ навіть рекомендували уряду повернути в наглядову раду банку представників попередніх власників банку - після рекапіталізації 13% акцій банку залишилося в колишніх акціонерів, найбільшим серед яких є нардеп Василь Горбаль.

Стосовно ж "Родовід Банку" - до кризи його основними акціонерами були Денис Горбуненко і Дмитро Єгоренко і банку "Київ" - колишні власники - сім‘я Марченків, де масові порушення спостерігалися як перед, так і після рекапіталізації, пропонувалося вжити жорстких заходів і ліквідувати ці фінустанови.

Тим не менше, експерти місії МВФ погодилися переглянути свою точку зору на долю націоналізованих банків тільки після того, як відповідальність за неї Національний банк пообіцяв узяти на себе.

МВФ радить ліквідувати банк "Київ" і "Родовід Банк"


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Євросоюз може відмовити Україні в кредиті через МВФ Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Статутний капітал комерційного банку як джерело підвищення ліквідності банківської системи Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
Ощадбанк виплатив понад 2 мільярди вкладникам Ощадбанк виплатив понад 2 мільярди вкладникам "Родовід Банку" Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів Огляд українських ринків за 09.03.2011. Падіння на фоні низьких об’ємів
Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Дефіцит поточного рахунку НБУ у квітні 2011 р. скоротився до 293 млн доларів Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх - це отримання того, що Ви хочете отримати. Щастя - це бажання мати те, чим Ви володієте.

Дейл Карнегі
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті