Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 12:29 | London, Apr 25 10:29 | New York, Apr 25 06:29
Shanghai, Apr 25 18:29 | Tokyo, Apr 25 19:29 | Sydney, Apr 25 21:29

Moody’s знизить рейтинг японським банкам, якщо вони спишуть борги АЕС "Фукусіма-1"

Moody’s знизить рейтинг японським банкам, якщо вони спишуть борги АЕС "Фукусіма-1"




17 травня 2011 в 14:00 - Роман Зайцев


Moody’s знизить рейтинг японським банкам, якщо вони спишуть борги АЕС "Фукусіма-1"

Агентство Moody's заявило про можливість зниження рейтингу найбільших японських банків і страхових компаній у випадку, якщо ті спишуть борги японської електроенергетичної компанії TEPCO. Тепер фінансовим інститутам доведеться доводити своїм клієнтам, що ті не зазнають збитків через можливий план порятунку оператора аварійної АЕС "Фукусіма-1", відзначають аналітики.



"Видані найбільшими банками і страховими компаніями кредити на суму близько 2 трлн ієн (24,7 млрд доларів) можуть бути списані", - сказано в повідомленні агентства. Така щедрість може вдарити по кредитоспроможності фінансових інститутів, а тоді їх кредитні рейтинги доведеться знизити, відзначають в Moody‘s. У першу чергу мова йде про банки Sumitomo Mitsui Financial Group, Mizuho Corporate Bank і Mitsubishi UFJ, яким TEPCO заборгувала 3,6 млрд доларів, 2470 млн і 2,19 млрд доларів відповідно, пише Market Watch з посиланням на аналітиків Credit Suisse.

Невтішні прогнози агентства вийшли слідом за заявою генерального секретаря уряду Японії Юкіо Едано. В кінці минулого тижня чиновник розповів репортерам, що "люди не підтримають" фінансування TEPCO за рахунок коштів платників податків, якщо тільки банки не спишуть частину боргів, зроблених до 11 березня, коли стався землетрус. Щоправда, Ю.Едано не уточнив, як японці ставляться до виплатами за кредитами, виданими компанії вже після природної катастрофи.

Раніше уряд запропонував створити інститут, який підтримував би TEPCO платоспроможним, а також гарантував би компанії доступ до фінансових коштів в подальшому. Таким чином влада сподівається не допустити, щоб стратегічно важлива електрогенеруюча компанія зазнала банкрутство через майбутні позови по компенсації збитку. Суму можливих виплат не беруться передбачати ні в уряді, ні в TEPCO. Але за підрахунками аналітиків банку America - Merrill Lynch, мова може йти про 30-49 млрд доларів.

Однак вимушена щедрість і бажання забезпечити енергетичну стабільність може обернутися боком. "Державі необхідно бути вкрай обережним. З одного боку, їй доведеться підтримувати TEPCO - не можна допустити припинення подачі електрики в префектурах Канто або Яманасі. З іншого - треба завірити інвесторів, що їх внески не постраждають", - сказав експерт Capital Economics Девід Рей.

Якщо ж банки все-таки відмовляться від своїх претензій, то це може обернутися не менш серйозними проблемами. Серед найімовірніших - утруднений доступ до банківських кредитів інших постраждалих компаній.

Moody’s знизить рейтинг японським банкам, якщо вони спишуть борги АЕС "Фукусіма-1"


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Як грамотно поводитись з боргами? Як грамотно поводитись з боргами? Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня
Moody’s помістило рейтинги 13 японських позичальників в список на перегляд з можливістю зниження Moody’s помістило рейтинги 13 японських позичальників в список на перегляд з можливістю зниження 10 цікавих фактів про борги 10 цікавих фактів про борги Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження Fitch переглянуло прогноз по рейтингах Японії у бік пониження У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції У рейтингу легкості ведення бізнесу Україна піднялася на 2 позиції ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
У Moody’s побачили загрозу для рейтингу Японії У Moody’s побачили загрозу для рейтингу Японії Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Fitch знизило рейтинги Греції Fitch знизило рейтинги Греції Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті