Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 04:27 | London, Mar 19 02:27 | New York, Mar 18 22:27
Shanghai, Mar 19 10:27 | Tokyo, Mar 19 11:27 | Sydney, Mar 19 13:27

Мінфін хоче розрахуватися з ВТБ єврооблігаціями

Мінфін хоче розрахуватися з ВТБ єврооблігаціями




21 квітня 2011 в 13:40 - Роман Зайцев


Мінфін хоче розрахуватися з ВТБ єврооблігаціями

Міністерство фінансів має намір запропонувати компанії VTB Capital, що входить до групи російського банку ВТБ, повернення кредиту на 2 мільярди доларів єврооблігаціями.



Про таку можливість розповів директор департаменту управління держборгом і міжнародного співробітництва Мінфіну Сергій Макацарія, пише видання "Комерсант Україна".

"Ми пропонуємо ВТБ три варіанти: планове погашення, пролонгацію кредиту, а також перепакетування його в єврооблігації. Ми готові до будь-якого з цих варіантів", - сказав він, додавши, що наявних на рахунках уряду 25 мільярдів гривень достатньо для погашення боргу.

Кредит банку ВТБ був залучений урядом у червні 2010 року терміном на півроку під 6,68% річних.

Умови виділення позики передбачали можливість тричі пролонгувати його на півроку, в результаті чого максимальний термін кредиту міг становити 2 роки.

У грудні Кабмін скористався цим правом, продовживши термін кредиту до червня за тією ж ставкою.

Згідно з проспектом українських єврооблігацій, випущених Мінфіном у лютому, уряд планував ще раз продовжити кредит, а погасити його в грудні 2011 року.

Макацарія уточнив, що поки уряд ще не почав переговори з ВТБ, тому про ставку і термін емісії єврооблігацій говорити передчасно.

"Ми випустили в цьому році суверенні облігації, завершуємо роботу над випуском облігацій під Євро-2012 на 700 мільйонів доларів. Ще пару тижнів нам необхідно для завершення всіх операцій за цим кредитом, і ми починаємо переговори з ВТБ", - відзначає чиновник.

За його словами, після розміщення в лютому єврооблігацій на 1,5 мільярда доларів уряду належить в 2011 році розмістити папери ще на 2,5 мільярда доларів.

"Якщо ми перепакетуємо кредит, нам залишиться залучити 500 мільйонів доларів, що можна зробити восени", - уточнив він.

Експерти розходяться в оцінках вигідності такого способу рефінансування.

Мінфін хоче розрахуватися з ВТБ єврооблігаціями


Новини Статті Аналітика
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 06.04.2011
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 29.03.2011
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Перспективи формування національної інноваційної системи в Україні Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 15.03.2011
Мінфін продав ОВДП на півмільярда Мінфін продав ОВДП на півмільярда Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
Банки все більше кредитують населення Банки все більше кредитують населення Характеристика індивідуального планування в різних країнах Характеристика індивідуального планування в різних країнах Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011 Тижневий огляд ринку ОВДП - 01.03.2011

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті