Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 09:10 | London, Apr 25 07:10 | New York, Apr 25 03:10
Shanghai, Apr 25 15:10 | Tokyo, Apr 25 16:10 | Sydney, Apr 25 18:10

Київ передумав продавати банк "Хрещатик"

Київ передумав продавати банк "Хрещатик"




4 квітня 2011 в 12:20 - Роман Зайцев


Київ передумав продавати банк "Хрещатик"

Київрада вирішила поки не продавати міноритарну частку міста в банку "Хрещатик", оскільки до цих пір не завершилися переговори про продаж контрольного пакету банку швейцарському інвесторові.



Депутати Київської міськради у четвер несподівано вирішили виключити з плану приватизації на поточний рік 24,53% акцій банку "Хрещатик", пише видання "Комерсант Україна".

"План був затверджений профільним комітетом, але раптом почалися розмови про те, що місту не можна втрачати пакет у банку, - сказало джерело в КМДА .- Секретар ради Олесь Довгий попросив голів фракцій зібратися на п‘ять хвилин, а після цього заявив, що частка в "Хрещатику" продаватися не буде ".

За словами заступника голови КМДА Олександра Пузанова, місто оцінило блокуючий пакет банку приблизно в 190 мільйонів гривень, але хотіло виручити за нього близько 400 мільйонів гривень.

За даними НБУ, на 1 січня 2011 року банк "Хрещатик" займав 28-е місце за активами - 7,07 мільярда гривень, із власним капіталом у 569,9 мільйонів гривень, статутним - 728,9 мільйонів гривень.

Збиток у 2010 році - 209,4 мільйона гривень. Його найбільшими акціонерами були ТОВ "КФ "Укрфінком" - 37,3522%, ТОВ "Маркет Інвест Груп" - 24,9796% і головне фінуправління КМДА - 24,5251%.

Одне з джерела пояснює таке рішення Київради затягуванням переговорів основного власника "Хрещатика" - депутата міськради Андрія Іванова - про продаж установи.

"Переговори почалися ще в минулому році", - сказав перший заступник голови одного з великих банків.

Інше джерело повідомило, що переговори не зірвані і близькі до завершення, а покупцем є один із швейцарських фондів, акціонери якого володіють активами в Україні, Росії і Казахстані.

"Банк їм потрібен, щоб контролювати потоки своїх компаній у Східній Європі", - стверджує банкір.

Один із співробітників Нацбанку зауважив, що покупці - фізичні особи-резиденти України: "Всі знають, якщо заявляється швейцарський фонд - шукай кінці у Україні".

Джерело в КМДА підтвердило цю інформацію: "Я зустрічався з ними, це дійсно українці. Але банком активно цікавляться всі "мережевики": "Дельта Банк", Сбербанк Росії, "Альфа-Банк". Місто винне банку 450 мільйонів гривень, цей пакет потрібно умовно "вигідно" продати і списати наш обов‘язок".

Голова правління "Хрещатика" Дмитро Гриджук зазначив виданню, що не чув про ці переговори, а нинішні акціонери на останніх зборах підтвердили своє бажання брати участь у додатковій емісії банку на 200 мільйонів гривень.

Київ передумав продавати банк "Хрещатик"


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні Огляд ринку банківських депозитів в Україні в січні
До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня Огляд європейських ринків за 21.01.2011. Підсумки тижня

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті