Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 16 18:56 | London, Apr 16 16:56 | New York, Apr 16 12:56
Shanghai, Apr 17 00:56 | Tokyo, Apr 17 01:56 | Sydney, Apr 17 03:56

Клієнт Societe General судиться з банком через втрату $ 8 млн.

Клієнт Societe General судиться з банком через втрату $ 8 млн.




13 жовтня 2010 в 14:57 - Уляна Роїк


Клієнт Societe General судиться з банком через втрату $ 8 млн.

Житель Австралії Чан Леон Чен подав позов до Вищого суду Сінгапуру. Він вимагає від банку Societe General повернути близько $ 8 млн.  



Загалом через дії працівників банку австралієць втратив $ 10 млн., повідомляє Bloomberg.

Джерела, близькі до керівництва банку говорили про існування «аномалії» на клієнтських рахунках ще в квітні, повідомляє The Wall Street Journal. Представники банку повідомили виданню, що «аномалія» могла торкнутися рахунків окремих клієнтів, однак не назвали ні імен, ні цифр.

Тепер імена і цифри названі. За версією Чан Леон Чена, виконавчий директор сінгапурської філії Дженні Лью Мам Ленг і її безпосередня начальниця Ліліан Анг витратили $ 10 млн. з його особистого рахунку під час невдалої гри на різниці курсів валют.

Незважаючи на розтрати, працівники Societe General запевняли інвестора, що справи йдуть добре і на його рахунку знаходиться більше $ 8 млн. При цьому вони пред’являли банківські папери, які свідчили про те, що гроші дійсно знаходяться в Societe General.

У своєму позові Чан Леон Чен зазначив, що керівництво французького банку на час розслідування відсторонило Дженні Лью Мам Ленг і її начальницю від обов’язків. При цьому представники банку коментувати ситуацію відмовляються, відзначає Bloomberg.

На початку жовтня завершився ще один скандал з участю Societe General, з результатом не на їхню користь. Виправний трибунал Парижу засудив колишнього трейдера банку Societe Generale Жерома Кервьєля до 5 років ув’язнення і виплату рекордної компенсації, розміром  4,9 млрд. євро.

«Справа Кервьєля» стало потрясінням для європейської банківської системи. Через шахрайства трейдера провідний французький банк на початку 2008 року втратив майже 5 млрд. євро. Репутація кредитної організації була підірвана не тільки втратами, але і зустрічними звинуваченнями Кервьєля: він стверджував, що керівництво банку знало про несанкціоновані спекуляції.
 

Клієнт Societe General судиться з банком через втрату $ 8 млн.


Новини Статті Аналітика
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Сучасні аспекти планування у сфері інноваційної діяльності підприємств Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 14.07.2011_PreMarket
"Донецьксталь" обіцяє судитися з ДКЦПФР через призупинку обігу акцій Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Обзор фондового рынка 07.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 07.06.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Механізм державної підтримки та розвитку інноваційної інфраструктури України Механізм державної підтримки та розвитку інноваційної інфраструктури України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Shell оскаржує в суді штраф на 25 мільйонів Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Залишок коштів на коррахунках банків України на 25 травня збільшився на 617 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 25 травня збільшився на 617 млн грн. Ризики інноваційної діяльності підприємств Ризики інноваційної діяльності підприємств Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті