Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 13:55 | London, Apr 19 11:55 | New York, Apr 19 07:55
Shanghai, Apr 19 19:55 | Tokyo, Apr 19 20:55 | Sydney, Apr 19 22:55

Голова Bank of China закликав китайські банки до закордонної експансії



22 жовтня 2010 в 17:02 - Христина


Голова Bank of China закликав китайські банки до закордонної експансії

Голова Bank of China, одного з найбільших банків Китаю, Сяо Ган (Xiao Gang) закликав фінансовий сектор країни здійснювати більше покупок за кордоном, користуючись ситуацією, що склалася після глобальної фінансової кризи. Про це пише The Financial Times. Він запропонував скористатися складним становищем великих іноземних фінансових організацій, щоб збільшити "глобальну конкурентоспроможність" китайських банків.  



Як відзначає видання, така заява Сяо може свідчити про бажання китайської влади дозволити своїм банкам купувати активи за кордоном. Заборона на такі операції була введена в 2007 році після того, як китайці зробили кілька невдалих операцій перед початком кредитної кризи в США і Європі.

"Велика четвірка" китайських банків, до якої, крім Bank of China, входять також ICBC, China Construction Bank і Agricultural Bank of China, відноситься до числа найбільших світі за ринковою капіталізацією та обсягами прибутку. Вони пережили глобальну фінансову кризу значно легше своїх іноземних конкурентів через високі темпи зростання економіки Китаю.

З підтримкою китайського уряду, який володіє контрольним пакетом у кожному з цих банків, вони можуть відігравати велику роль у глобальній фінансовій системі. Однак поки офіційний Пекін стримує їх експансію в розвинені країни, побоюючись політичних непорозумінь.

У той же час розвиток бізнесу в країнах, що розвиваються заохочується. Сяо Ган також вважає, що експансія "великої четвірки" повинна бути сконцентрована на Південно-Східної Азії, Близькому Сході, Південній Америці та Африці. На його думку, там китайські банки мають явні конкурентні переваги перед більш слабкими місцевими фінансовими організаціями.

 

Голова Bank of China закликав китайські банки до закордонної експансії


Новини Статті Аналітика
Україна за конкурентоспроможністю трохи каща за Хорватію і Венесуелу Україна за конкурентоспроможністю трохи каща за Хорватію і Венесуелу Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Операційний прибуток British American Tobacco виріс на 5% Операційний прибуток British American Tobacco виріс на 5% Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
ЄС створить пакт про конкурентоспроможність ЄС створить пакт про конкурентоспроможність Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Nippon Steel планує злиття з Sumitomo Metal Nippon Steel планує злиття з Sumitomo Metal Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Китай купує 80% акцій Bank of East Asia в США Китай купує 80% акцій Bank of East Asia в США Трансферний потенціал: сутність, функції, проблеми формування і використання Трансферний потенціал: сутність, функції, проблеми формування і використання I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті