Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 08:00 | London, Apr 20 06:00 | New York, Apr 20 02:00
Shanghai, Apr 20 14:00 | Tokyo, Apr 20 15:00 | Sydney, Apr 20 17:00

Fitch вважає, що українським банкам не вдалося знизити частку проблемних кредитів

Fitch вважає, що українським банкам не вдалося знизити частку проблемних кредитів




29 березня 2011 в 09:20 - Роман Зайцев


Fitch вважає, що українським банкам не вдалося знизити частку проблемних кредитів

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings сьогодні, 28 березня, повідомило, що українським банкам поки не вдалося впоратися з наслідками кризи і суттєво знизити частку проблемних кредитів.



"Баланси українських банків все ще обтяжені великим обсягом проблемних кредитів, а процес "розчищення" портфелів за рахунок стягнення коштів за кредитами і списань йде повільно", - йдеться в повідомленні Fitch.

Крім того, агентство відзначає, що наприкінці 2010 року, як і в першому півріччі минулого року, на проблемні (кредити з простроченням понад 90 днів) і реструктуровані кредити припадало сумарно 56% у загальному кредитному портфелі рейтингованих банків. А частка проблемних кредитів за друге півріччя підвищилася до 21% з 18% відповідно.

"Рівні проблемних і реструктуризованих кредитів значно різняться у банках  порівняно з вказаними середніми значеннями і можуть бути більш важливими у банках, у яких немає рейтингів", - йдеться в коментарі Fitch.

За думку агентства, робота над поліпшенням якості активів і збільшенням кредитного портфеля залишиться в 2011 році пріоритетним завданням для українських банків, у клієнтів яких поки "слабкі позиції" як потенційних позичальників.

"Крім того, обмежена доступність довгострокового фондування в гривнях і вже суттєвий рівень левереджа в економіці стримують зростання кредитування", - йдеться у коментарі агенції.

Fitch очікує в 2011 році зростання української економіки на 4,5% і в 2012 році на 4,8%  порівняно зі збільшенням на 5% в 2010 році.

Fitch також зазначає, що приплив інвестицій в капітал банків, що спостерігався незважаючи на кризу в попередні два роки і триває в першому кварталі 2011 року, сприяє активізації кредитування.

"Це сприяло поліпшенню загальної здатності банківського сектора абсорбувати втрати за кредитами, однак цей показник все ще істотно варіюється від банку до банку з урахуванням різних рівнів рекапіталізації і знецінення кредитів", - говориться в коментарі.

Нагадаємо, банківська система України в січні-лютому 2011 року, вперше з початку фінансово-економічної кризи в країні, отримала чистий прибуток на суму 205,8 мільйона гривень ($ 26 мільйонів) порівняно зі збитками у 1,4 мільярда гривень за перші два місяці 2010 року.

Fitch вважає, що українським банкам не вдалося знизити частку проблемних кредитів


Новини Статті Аналітика
Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch Ratings вважає, що Греції може знадобитися 100 млрд євро додаткової фінансової допомоги Fitch підтвердило рейтинги 6 українських банків в іноземній власності Fitch підтвердило рейтинги 6 українських банків в іноземній власності Аналитический обзор по акциям банковского сектора Аналитический обзор по акциям банковского сектора
Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з Fitch Ratings знизило рейтинг Кіпру до A- з "негативним" прогнозом Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Fitch Ratings підвищило рейтинг Evraz Group Fitch Ratings підвищило рейтинг Evraz Group Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Fitch Ratings присвоїло облігаціям Fitch Ratings присвоїло облігаціям "Правекс-банку"очікуваний рейтинг Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Fitch Ratings підтвердило рейтинг Саудівської Аравії на рівні АА- Fitch Ratings підтвердило рейтинг Саудівської Аравії на рівні АА- У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті