Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 15:16 | London, Apr 25 13:16 | New York, Apr 25 09:16
Shanghai, Apr 25 21:16 | Tokyo, Apr 25 22:16 | Sydney, Apr 26 00:16

Експерти S&P вважають банківську систему України слабкою через ризики країни

Експерти S&P вважають банківську систему України слабкою через ризики країни




5 квітня 2011 в 15:40 - Роман Зайцев


Експерти S&P вважають банківську систему України слабкою через ризики країни

Українська банківська система відноситься до групи слабких через високий рівень ризику країни.



Таку думку висловлюють експерти міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor‘s, передає "Інтерфакс-Україна".

"Така оцінка банківської системи відображає нашу думку про те, що для України характерні висока економічна волатильність і структурні недоліки, які роблять її вразливою для можливих шокових потрясінь", - наголошується в повідомленні S&P з посиланням на дані нового аналітичного звіту.

За розрахунками S&P, банківська індустрія Україна входить до групи 10 (найсильніші входять у групу 1, а найслабші до групи 10) на підставі оцінки країнових ризиків банківської системи, яка характеризує сильні і слабкі сторони в порівнянні з іншими країнами.

Згідно з повідомленням, банківська система України як і раніше схильна виключно високим кредитним ризикам внаслідок зберігаються проблем з якістю активів, що призводить до низької прибутковості банків.

"Українським банкам буде потрібно два-три роки для відновлення їх показників, і, зокрема, для того, щоб якість активів повернулося на докризовий рівень. За нашими оцінками, частка проблемних кредитів в даний час складає близько 50%, і ми прогнозуємо тривалий і болісний період врегулювання пов‘язаних з ними проблем", - цитується в повідомленні кредитний аналітик S&P Марія Малюкова.

При цьому, за оцінкою S&P, українські банки досить повільно здійснюють списання прострочених кредитів частково внаслідок бюрократичних законодавчих процедур і відсутність податкових стимулів.

S&P також відзначає слабкість інституційної структури банківської системи України і схильність регулюючих органів сектору ризику політичного втручання.

Крім того, серед недоліків називаються відсутність розвинених фінансових інструментів; відсутність доступу до джерел довгострокового фінансування і як і раніше волатильна база клієнтських депозитів внаслідок того, що поведінка вкладників найчастіше пов‘язана з панічними настроями.

"Не дивлячись на поступове поліпшення макроекономічних показників, ми вважаємо, що банківський сектор України залишається слабким, а темпи його відновлення відстають від темпів відновлення національної економіки", - наголошується в повідомленні.

З точки зору ймовірності підтримки банківського сектора, S&P відносить Україну до держав "готовим надати підтримку". Однак, згідно з повідомленням, заходи держави з порятунку проблемних банків в останні два роки не були достатньо ефективними.

Експерти S&P вважають банківську систему України слабкою через ризики країни


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання Огляд українських ринків за 23.03.2011. Несміливе зростання

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті