Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 09:16 | London, Apr 24 07:16 | New York, Apr 24 03:16
Shanghai, Apr 24 15:16 | Tokyo, Apr 24 16:16 | Sydney, Apr 24 18:16

Commerzbank має намір збільшити власний капітал на 5,3 млрд євро з 45% знижкою

Commerzbank має намір збільшити власний капітал на 5,3 млрд євро з 45% знижкою




24 травня 2011 в 12:00 - Роман Зайцев


Commerzbank має намір збільшити власний капітал на 5,3 млрд євро з 45% знижкою

Другий найбільший фінансовий інститут Німеччини, Commerzbank, має намір збільшити власний капітал на 5,3 млрд євро за рахунок продажу акцій з 45% знижкою. Левова частка цих коштів піде на погашення великої заборгованості перед німецькою владою. Ринки відреагували на такий розпродаж зниженням, а курс акцій Commerzbank і без того сильно впав за рік.



Як повідомив банк у неділю, він випустить 2,44 млрд нових акцій і продасть їх зі знижкою аж у 45% до ціни закриття п‘ятничних торгів, тобто за курсом 2,18 євро. Акціонери починаючи з сьогоднішнього дня по 6 червня зможуть отримати на кожні 10 старих акцій 11 нових.

У результаті цієї додаткової емісії банк розраховує збільшити капітал на 5,3 млрд євро. Майже 4 млрд євро буде отримано завдяки продажу акцій на ринку капіталу. Ще 1,3 млрд євро принесе держфонд SoFFin, що є власником 25% і однієї акції Commerzbank, за рахунок обміну так званого негласного вкладу на акції банку.

Майбутнє збільшення капіталу повинно допомогти фінансовому інституту виплатити борг державі. Уряд був вимушений надати банку допомогу в розмірі 18,2 млрд євро в розпал фінансової кризи. Частина цих коштів стала компенсацією за покупку збиткового Dresdner Bank у Allianz. До червня Commerzbank розраховує повернути державі 14,3 млрд з решти боргу у розмірі 16,2 млрд євро. Левова частка цієї суми - 8,25 млрд євро - надійде з ринку капіталу, ще 3,3 млрд - за рахунок надлишку власного капіталу, а 2,75 млрд - за рахунок обміну частини негласного вкладу SoFFin на акції. Залишок боргу банк зобов‘язаний виплатити не пізніше 2014 року.

Це вже друге збільшення власного капіталу Commerzbank. Попередня допемісія, яка відбулася у квітні, зібрала 5,7 млрд євро - більше, ніж очікувалося. Правда, тоді лише 22% акціонерів реалізували свої права і придбали нові акції. Решта відмовилися купувати кота в мішку - банк тоді не повідомив заздалегідь ціну акцій. Крупний акціонер банку, страховик Allianz, який не прийняв участь у попередньому збільшенні капіталу, на цей раз реалізує свої права.

Ринок відреагував на новину про нове збільшення капіталу зниженням курсу акцій банку. У порівнянні з п‘ятницею цінні папери Commerzbank впали в понеділок на 4,3%. Для порівняння, у квітні перед додатковою емісією вони коштували 5,5 євро. З початку фінансової кризи в 2007 році акції Commerzbank втратили у вартості близько 90%.

Втім, незважаючи на негативну реакцію ринку, аналітики в цілому позитивно оцінюють плани банку. За словами аналітика Equinet Філіпа Хесслера, навіть занадто велика знижка дозволяє позитивно оцінити нову емісію. "Коли збільшення капіталу буде завершено, інвестори зможуть знову сконцентруватися на фундаментальні речі", - цитує пана Ф.Хесслера агентство Bloomberg.

Commerzbank має намір збільшити власний капітал на 5,3 млрд євро з 45% знижкою


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в квітні збільшився до 880 млн доларів Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Україна розглядає ряд проектів зі збільшення видобутку газу Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії В Мінпродовольства обіцяють збільшити виробництво м’яса, молока та олії Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Грошова база в квітні збільшилася до 230 млрд грн. Грошова база в квітні збільшилася до 230 млрд грн. У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті