Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 19:06 | London, Apr 25 17:06 | New York, Apr 25 13:06
Shanghai, Apr 26 01:06 | Tokyo, Apr 26 02:06 | Sydney, Apr 26 04:06

Чеські банкіри тікають з українського ринку

Чеські банкіри тікають з українського ринку




6 грудня 2010 в 14:30 - Роман Зайцев


Чеські банкіри тікають з українського ринку

Український банківський ринок покинула чеська Home Credit Group - вона продає 100% свого роздрібного підрозділу Платинум Банку.



Зокрема, 3 грудня Платинум Банк оголосив про покупку Хоум Кредит Банку, що належить однойменній чеської групі, пише видання "Комерсант-Україна".

Учасники операції не називають її суму, але вже отримали дозвіл Антимонопольного комітету і чекають схвалення Національного банку.

Як повідомив генеральний директор Платинум Банку Грег Краснов, після закриття угоди в лютому 2011 року розпочнеться злиття двох кредитних структур.

"Об‘єднання буде відбуватися під брендом Платинум Банку, а інтеграційний план розрахований на термін від 6 до 12 місяців", - уточнив він.

Home Credit Group вийшла на український ринок влітку 2006 року, купивши дніпропетровський Агробанк, чернігівський банк "Приватінвест" і компанію "ПриватКредит", що спеціалізується на споживчому кредитуванні.

Група планувала об‘єднати три структури під брендом "Хоум Кредит", але потім вирішила повернути банк "Приватінвест" групі "Приват".

За даними НБУ, Хоум Кредит Банк на 1 жовтня займав 81-е місце за активами - 1,17 млрд. гривень, із власним капіталом 346,8 млн. гривень.

Кредитний портфель - 558,7 млн. гривень, резерви під видані кредити - 126,9 млн. гривень.

100% його акцій володіє нідерландська Home Credit BV.

Платинум Банк займав 75-е місце за активами - 1,29 млрд. гривень із власним капіталом 382,4 млн. гривень, належить кіпрській PT Platinum Public Ltd.

Чеські банкіри тікають з українського ринку


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Загальний обсяг нових кредитів у квітні зменшився до 110 млрд грн. Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Новітні рекламні технології як інновації в маркетингових комунікаціях Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому
"Нафтогаз" знову спробує продати на аукціоні бензин за ціною вище ринкової Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий Місячний огляд фінансових ринків України - Лютий
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Особливості нормативно-правового регулювання інноваційної інфраструктури в Україні та напрями його удосконалення Тижневий огляд фінансових ринків України Тижневий огляд фінансових ринків України

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті