Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 16:57 | London, Apr 20 14:57 | New York, Apr 20 10:57
Shanghai, Apr 20 22:57 | Tokyo, Apr 20 23:57 | Sydney, Apr 21 01:57

АМКУ порушив справи проти банків за нав’язування конкретних страховиків



6 вересня 2010 в 17:37 - Роман Зайцев


АМКУ порушив справи проти банків за нав’язування конкретних страховиків

Антимонопольний комітет України (АМКУ) порушив справи щодо АКБ "Укрсоцбанк", АКІБ "УкрСиббанк" і ПАТ "ОТП Банк" за те, що ці банки продовжують нав'язувати своїм клієнтам конкретних страховиків.  



"Банки встановлюють критерії відбору страхових компаній, можна констатувати, як дискримінаційні - такі, які призводять до спотворення конкуренції на ринку. У той же час керівники банків стверджують, що у клієнтів завжди залишається право страхування майна в інших страхових компаніях", - констатує голова АМКУ.

За даними страхових компаній, як відзначають в АМКУ, 30-40% їх прибутку вони отримують від страхування банківських кредитів.

Нагадаємо, що протягом 2008-2009 рр.. в АМКУ надійшло близько 100 заяв від громадян України та страхових компаній з приводу дій "Приватбанку", "Райффайзен банк Аваль", "Укрсоцбанку", "ОТП Банку" і "Укрсиббанку", пов'язаних з неприйняттям від власних позичальників договорів страхування, які були укладені ними самостійно з різними страховими компаніями. За результатами розгляду заяв і проведеного дослідження, комітет встановив, що ці банки в умовах кредитних договорів встановлюють для позичальників зобов'язання придбати договір страхування тільки у визначених банком страхових компаніях.

Тоді голова комітету рекомендував позичальникам банків, які стикаються з такою ситуацією, звернутися в АМКУ з відповідним листом, щоб комітет зміг далі реагувати на порушення. Також глава АМКУ в 2009 р. зазначав, що у комітета до таких банків передбачені штрафні санкції у розмірі 10% від виручки.

АМКУ порушив справи проти банків за нав’язування конкретних страховиків


Новини Статті Аналітика
Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Вартість медичних страховок для українських туристів подорожчала Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (14.07.2011)
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Управління інвестиційними ризиками підприємства Управління інвестиційними ризиками підприємства Обзор фондового рынка 12.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 12.07.2011_Market review
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Страхування у системі фінансування житлового будівництва Страхування у системі фінансування житлового будівництва Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті