Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 14:31 | London, Apr 23 12:31 | New York, Apr 23 08:31
Shanghai, Apr 23 20:31 | Tokyo, Apr 23 21:31 | Sydney, Apr 23 23:31

Ахметов завершить злиття банків в наступному році

Ахметов завершить злиття банків в наступному році
Рейтинг: 0
Голосів: 0




22 листопада 2010 в 12:10 - Роман Зайцев


Ахметов завершить злиття банків в наступному році

Злиття "Донгорбанку" і ПУМБу завершиться наступного року. Про це повідомив директор із розвитку бізнесу компанії SCM Ілля Архипов сьогодні на прес-конференції в Донецьку.  



"Злиття банків - це технологічно складний процес, і ми плануємо завершити його в середині наступного року", - сказав він.

За його словами, 10 листопада 2010 року на зборах акціонерів обох банків було ухвалено рішення про приєднання "Донгорбанку" до ПУМБу, що "має значно підвищити ефективність нашого банківського бізнесу, збільшити масштабність банку".

Характеризуючи в цілому ситуацію з розвитком банківського бізнесу компанії SCM, Архипов зазначив, що з 2005 по 2009 рік "сумарний і актив, і капітал банків збільшився більш ніж у чотири рази, й на сьогодні сумарний актив становить близько 25 млрд. гривень".

Також він зазначив, що банки компанії SCM загалом успішно подолали ті кризові проблеми, які були недавно в банківському секторі країни, передає УНІАН.

"Наші банки практично самостійно, без допомоги акціонерів, справилися з кризою, не потребуючи додаткових капіталів від акціонерів. Банки провели велику реструктуризацію боргів на початку року на більш ніж 500 млн. доларів", - зазначив Архипов.

За словами голови правління ПУМБу Костянтина Вайсмана, об`єднання ПАТ "Перший український міжнародний банк" (ПУМБ) і "Донгорбанку" планується завершити в другій половині 2011 року.

Нагадаємо, у вересні наглядові ради ПУМБу і "Донгорбанку" рекомендували акціонерам банків об`єднати два банки в один шляхом приєднання.

У листопаді ПУМБ узгодив зі своїми кредиторами, учасниками синдикованого кредиту на суму 237 млн. доларів і утримувачами єврооблігацій на суму 257,4 млн. доларів, факт об`єднання двох банків.

SCM є головним акціонером в обох банках.

Компанія SCM володіє й управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері ритейлу і нерухомості.

До групи SCM входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сьогодні Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Ритейл" та інші.

100% акцій ЗАТ SCM належать Рінату Ахметову.

Ахметов завершить злиття банків в наступному році


Новини Статті Аналітика
Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Банки можуть збільшити обсяги споживчого кредитування Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Економічна природа та об’єктивні передумови трансформації бізнесу Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 31 травня збільшився на 182 млн грн. Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Панама - один з найпривабливіших офшорних центрів світу Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 11.07.2011_PreMarket
Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Залишок коштів на коррахунках банків України на 30 травня зменшився на 782 млн грн. Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Роль інформаційно - комунікаційних технологій в діяльності промислово - фінансових груп Premarket від інтернет-брокера iTrader Premarket від інтернет-брокера iTrader
У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ У банків росте заборгованість за кредитами рефінансування перед НБУ Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Роль комерційних банків у розвитку інфраструктури фондового ринку Огляд вітчизняного фондового ринку за 04.04.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 04.04.2011 від ІГ Сократ
До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. До кінця року 37 банків повинні наростити капітал до 120 млн грн. Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Головна проблема банківської системи - боржники, які прикриваються депутатськими значками Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому Огляд ринку банківських депозитів в Україні в лютому

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті