Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 18 05:18 | London, Apr 18 03:18 | New York, Apr 17 23:18
Shanghai, Apr 18 11:18 | Tokyo, Apr 18 12:18 | Sydney, Apr 18 14:18

Світові лідери автомобілебудування інвестували в технічні розробки 50 млрд. євро



18 травня 2011 в 14:20 - Роман Зайцев


Світові лідери автомобілебудування інвестували в технічні розробки 50 млрд. євро

Двадцять світових лідерів автомобілебудування інвестували за 2010 рік у технічні розробки і дослідження рекордну суму - 50 млрд євро. У 2009 році цей показник дорівнював 48,2 млрд євро, а п'ять років тому - лише 44,2 млрд євро, говориться в доповіді Центру автомобільних досліджень в німецькому Бергіш-Гладбаху.



Основний акцент у своїй роботі над інноваціями автомобілебудівники робили на вдосконалення традиційних двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ). Незважаючи на зростаючу у світі увагу до альтернативних технологій, кількість пов‘язаних з ДВС інновацій продовжувало зростати, досягнувши 160. У той же час кількість технологічних новинок у галузі гібридних приводів зросла до 88, а той же показник по електромобілям залишився приблизно на колишньому рівні - 29. Всього ж за 2010 рік аналітики нарахували 634 інновації за різними сферами світового автопрому.

У перших рядах борців за технологічний прогрес виявилися німецькі автоконцерни. Як і в попередньому році, список з великим відривом очолює Volkswagen - 128 інновацій. На 2-е місце піднявся Daimler (64 новинки), який у 2009 році обіймав лише 4-е місце. На цю позицію - з 5-го місця - піднявся нині його головний конкурент - BMW.

За словами голови Центру автомобільних досліджень в Бергіш-Гладбаху професора Штефана Братцеля, найбільший прогрес помітний у американського концерну General Motors (GM), який завдяки своїм "дочкам" Opel і Chevrolet після торішнього 6-го місця зайняв 3-е місце. Успіх американців пояснюється в першу чергу появою на ринку першого серійного електромобіля Chevrolet Volt, який у ФРН продається під назвою Opel Ampera.

Помітно поліпшила свої позиції і Hyundai, яка з 9-го місця перебралася відразу на 5-е. "Корейці прагнуть зміцнитися в преміальному сегменті, а там без інновацій не обійтися", - відзначив Ш.Братцель.

В якості головного невдахи в дослідженні названа японська Toyota, яка в 2009 році займала в інноваційному ренкінгу 2-е місце слідом за VW. Однак після серії відгуків своїх авто для усунення технічних недоліків і трагедії на АЕС "Фукусіма-1" японці відкотилися на 8-е місце (найгірший результат для компанії з моменту початку складання рейтингу в 2004 році). "Японцям доводиться зараз звертати основну увагу не на інновації, а на виробництво і якість", - відзначив Ш.Братцель.

Світові лідери автомобілебудування інвестували в технічні розробки 50 млрд. євро


Новини Статті Аналітика
"Газпром" і Японія вкладуть 7 мільярдів в зріджений газ 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів 10 повчальних випадків, що збагатили інвесторів Щотижнева статистика публІчних ІСІ:  31.03-06.04.11 р. Щотижнева статистика публІчних ІСІ: 31.03-06.04.11 р.
Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Клюєв запрошує іспанські гроші в українське село Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Принцип інвестора венчурних проектів або бізнес-ангела Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року Щомісячний огляд діяльності публічних ІСІ в Україні - березень 2011 року
Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Клюєв закликає в Україну німецьких інвесторів Актуальні напрями інвестиційних проектів Актуальні напрями інвестиційних проектів Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року Аналітичний огляд ринку спільного інвестування у 4 кварталі 2010 року
ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів ДТЕК планує інвестувати у вугледобувну і енергетичну галузі 20 млрд. доларів Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших Інвестиції у вино є одними з найпопулярніших УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 17.03-23.03.11 р.
"Нафтогаз" інвестує 2,4 мільярда у збільшення видобутку газу Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури Вплив фінансової стійкості банківської системи на ефективність функціонування національної інноваційної інфраструктури УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р. УАІБ: Щотижнева статистика публічних ІСІ (відкриті, інтервальні, закриті фонди). 10.03-16.03.11 р.

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Біржа – це далекобійна гармата... І на біржі оббирають так, як на війні вбивають, не бачиш навіть – хто обібрав тебе.

А.Капюс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті