Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 22:43 | London, Apr 25 20:43 | New York, Apr 25 16:43
Shanghai, Apr 26 04:43 | Tokyo, Apr 26 05:43 | Sydney, Apr 26 07:43

Стихійні лиха в Японії вплинули на постачання автомобілів в Україну

Стихійні лиха в Японії вплинули на постачання автомобілів в Україну




18 травня 2011 в 13:20 - Роман Зайцев


Стихійні лиха в Японії вплинули на постачання автомобілів в Україну

Японські автоконцерни визнали наявність проблем з поставками машин в Україні, що виникли через березневі стихійні лиха.



Toyota, Honda, Mazda і Suzuki очікують зниження продажів цього року, пише видання "Комерсант Україна".

Землетрус в Японії вплинув на роботу заводів Honda по всьому світу - виробничі майданчики працюють на 50% потужностей у зв‘язку з перебоями у постачанні комплектуючих.

Повідомила компанія "Хонда Україна". Тільки з середини року заводи Honda будуть готові повністю відновити заплановані обсяги виробництва.

У компанії розраховують, що її продажі в Україну в цьому році складуть 4 тисяч автомобілів - 73% річного плану.

Скорочення продажів очікують також в Toyota, Mazda і Suzuki. "Приблизно на 10% влітку знизяться продажі Nissan. Але дефіцит автомобілів у цей період ми постараємося компенсувати за рахунок збільшення поставок з кінця серпня", - говорить гендиректор "Ніссан Мотор Україна" Андрій Нестеренко.

"Щодо Mazda ми очікуємо скорочення на 15%, - говорить ген директор "Авто Інтернешнл" офіційний імпортер Mazda і Suzuki Олена Дуніна .- Перебої в постачаннях окремих моделей Suzuki ми компенсуємо за рахунок автомобілів із заводу в Угорщині, хоча дефіцит в році може скласти 2-4%".

Набагато менше від катастрофи в Японії постраждали заводи Mitsubishi. "Вони розташовані далеко від подій катастрофи, і проблем з постачаннями у нас не передбачається", - говорить директор зі стратегічного та корпоративного розвитку групи компаній "Ніко" Максим Рабинович.

Дефіцитом японських автомобілів можуть скористатися конкуренти. "Ми вже домовилися з виробником про збільшення квот на деякі моделі і ведемо переговори по інших", - говорить директор департаменту по зв‘язках з громадськістю "Рено Україна" Ірина Гон.

Але в короткі терміни багатьом компаніям збільшити продажі буде складно - квоти, зазначені в річному плані продажів, змінити буває складно, говорить віце-президент корпорації "Богдан" - імпортер і виробник Hyundai Володимир Гунчик.

На частку японських автовиробників довелося 19% усього українського ринку в 2010 році, або 35 тисяч автомобілів.

Вже влітку імпортери японських автомобілів в цілому можуть втратити 5-6% ринку.

Стихійні лиха в Японії вплинули на постачання автомобілів в Україну


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ Огляд вітчизняного фондового ринку за 06.05.2011 від ІГ Сократ
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 26.04.2011. Падіння при низькій активності
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 18.04.2011. Китай піднімає норму резервування
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 15.04.2011. Китай публікує дані про високі темпи інфляції
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 13.04.2011. І знову неспокій

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті