Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 14:16 | London, Apr 19 12:16 | New York, Apr 19 08:16
Shanghai, Apr 19 20:16 | Tokyo, Apr 19 21:16 | Sydney, Apr 19 23:16

Ринку легкових автомобілів прогнозують зростання

Ринку легкових автомобілів прогнозують зростання




23 грудня 2010 в 21:01 - Роман Зайцев


Ринку легкових автомобілів прогнозують зростання

Директор з маркетингу групи компаній (ГК) "АІС" (Київ) Сергій Боровик вважає, що первинний український ринок легкових автомобілів в 2011 році збільшиться в середньому на 24% в порівнянні з 2010 роком - до 200 тис. одиниць.



На думку Боровика, аналогічний прогноз можна віднести і до ринків комерційних і вантажних автомобілів.

"Безумовно, ми не очікуємо багаторазового збільшення продажів автомобілів у наступному році, однак за попередніми обережними прогнозами, зважаючи на очікування зростання ВВП, а також позитивний вплив основних макроекономічних показників (збільшення інвестицій, зростання бюджетних витрат, зростання обсягу вантажоперевезень), ринок легкових авто повинен зрости на 24%", - заявив експерт і додав, що прогноз буде залежати і від політичних чинників, і від впливу Податкового кодексу.

"Поки ж можна говорити тільки про те, що Податковий кодекс вніс тільки смуту і невпевненість в ряди малого та середнього бізнесу, що може негативно позначитися на попиті на автомобілі в наступному році", - сказав Боровик.

Крім цього, серед позитивних чинників він зазначив, що в 2011 році очікується цікавий перерозподіл сил у сегменті недорогих авто, оскільки головний конкурент серед недорогих легкових автомобілів (ЗАЗ) перейде в інший ціновий сегмент, "що відкриває для нашої компанії і автомобілів Geely нові можливості та перспективи. Адже, власне кажучи, окрім марки Lada в цьому сегменті в нас конкурентів не залишається".

Щодо ринку легкових авто в нинішньому році Боровик зауважив, що за його підсумками продажі легкових автомобілів в Україні складуть у середньому 160 тис. од., що буде перебувати в діапазоні "плюс/мінус" 0,5% до 2009 року.

У свою чергу, перша п'ятірка лідерів продажів в 2010 році має наступний вигляд: на першому місці - автомобілі ВАЗ, далі ЗАЗ, Hyundai, Toyota і Chery.

Крім того, експерт негативно оцінює тенденцію зниження купівлі нових авто фізичними особами та підвищення юридичними, оскільки у попередні роки саме фізособи визначали істотну частку купівлі автомобілів.

"За підсумками 11 місяців 2010 року можна констатувати істотне зростання продажів позашляховиків, і якщо в 2004 році їх частка на ринку становила 8%, то в 2010 році - 30%", - сказав Боровик.

Говорячи про сегментацію продажів автомобілів за типами кузова в 2010 році, директор з маркетингу АІС зазначив, що для ринків автомобілів типу універсал збільшилася, класичних седанів знизилася з 49% до 41%, а частка хетчбеків залишилася на тому ж рівні.

"За типом двигунів збільшилася з 7% до 8% частка дизельних автомобілів, з 2% до 3% - автомобілів з газобалонним обладнанням і знизилася з 91% до 89% частка автомобілів з бензиновими двигунами", - наголосив Боровик.

Нагадаємо, аудиторська та консалтингова компанія PricewaterhouseCoopers (PwC) прогнозує, що світове виробництво автомобілів в 2010 році зросте на 19% в порівнянні з попереднім роком, а саме до 68,7 млн машин.

Так, зростання світового автовиробництво багато в чому пов'язано зі зростанням попиту на автомобілі в Китаї та Індії, а також з відновленням авторинку в США після рекордно низьких показників минулого року.

Ринку легкових автомобілів прогнозують зростання


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Переваги власного бізнесу Переваги власного бізнесу Огляд українських ринків за 14.02.2011.  Укрнафта тягне ринки вгору Огляд українських ринків за 14.02.2011. Укрнафта тягне ринки вгору
У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах У США зріс дохід від реклами в кінотеатрах Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання Огляд ринків Азіатсько-Тихоокеанського регіону за 14.02.2011. Статистика з Китаю стимулює впевнене зростання
Nokia прогнозує Nokia прогнозує "істотне зниження" виручки за підсумками II кварталу 2011 р. Інновації у сфері господарювання: сучасний стан та перспективи розвитку Інновації у сфері господарювання: сучасний стан та перспективи розвитку Україна: перебіг торгів Україна: перебіг торгів
Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Постачання металопрокату на українському ринку зросло на 30% Модульний підхід до економічної активізації перевезень вантажів морським транспортом як складова розвитку інноваційної інфраструктури Модульний підхід до економічної активізації перевезень вантажів морським транспортом як складова розвитку інноваційної інфраструктури Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Ціни на харчі до 2030 року зростуть удвічі Автомобілебудування як чинник інноваційного розвитку економіки регіону Автомобілебудування як чинник інноваційного розвитку економіки регіону ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті