Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 02:50 | London, Apr 25 00:50 | New York, Apr 24 20:50
Shanghai, Apr 25 08:50 | Tokyo, Apr 25 09:50 | Sydney, Apr 25 11:50

Chevrolet Aveo випускатимуть в Україні

Chevrolet Aveo випускатимуть в Україні




21 лютого 2011 в 16:53 - Роман Зайцев


Chevrolet Aveo випускатимуть в Україні

Chevrolet Aveo незабаром буде вироблятися в Україні. Минулого тижня корпорація Укравто оголосила, що з кінця поточного року переносить виробництво моделі з польського заводу FSO на Запорізький автозавод.



Це дозволить дозавантажити підприємство, потужності якого використовуються менш ніж наполовину, пише КоммерсантЪ-Украина у статті Укравто затіяла переїзд.

Виробництво Chevrolet Aveo на потужностях Запорізького автозаводу (ЗАЗ; входить до корпорації Укравто) почнеться в січні наступного року, заявив журналістам наприкінці минулого тижня перший заступник голови правління ЗАЗу Юрій Плечун. "Зараз ведеться демонтаж старого обладнання, йдуть підготовчі роботи", - уточнив він.

Про переговори з General Motors (GM; володіє брендом Aveo) про відкриття виробництва на ЗАЗі президент Укравто Таріел Васадзе заявив наприкінці минулого року, пише КоммерсантЪ-Украина. Компанія планувала перенести на ЗАЗ обладнання з польського заводу FSO, де вона збирала Aveo для ринків Євросоюзу. Через кризу виробництво на FSO практично припинилося. На ЗАЗі ступінь локалізації Aveo повинна скласти 60%.

Інші подробиці контракту виробник не розголошує. "Це комерційна інформація. Поки про неї рано говорити", - заявив газеті голова правління ЗАЗу Микола Євдокименко. Aveo посяде місце Славути (ЗАЗ 1103), знятої з виробництва в січні.

Зараз потужності підприємства завантажені менш ніж на 50%, говорить гендиректор інформаційно-аналітичної групи AUTO-Consulting Олег Омельницький. Це не перший крок на шляху до оновлення лінійки легкових автомобілів, що випускаються на підприємстві. На початку вересня компанія представила новий легковий автомобіль ЗАЗ Forza, розроблений на базі китайського Chery A13. Модель, виробництво якої розпочато з січня, має замінити в портфелі ЗАЗу Lanos, зазначає видання.

Відкриття провадження Aveo в Україні дозволить знизити вартість моделі. "Наприклад, Chery A13 китайської збірки коштує в Україні від 90 тис. грн., а ЗАЗ Forza, який ЗАЗ виробляє на базі A13 - від 80 тис. грн.", - зазначає пан Омельницький. Зараз Chevrolet Aveo постачається в Україну з Кореї. В Україні мінімальна ціна моделі становить 92,9 тис. грн.. ($ 11,6 тис.), моделі з кузовом типу хетчбек - від 99,6 тис. грн. ($ 12,4 тис.).

Компанія планує продавати Chevrolet Aveo і на експортних ринках, зокрема в Росії. Примітно, що зараз у РФ модель виробляється на заводі Автотор в Калінінграді, а з 2012 року група ГАЗ почне збірку Aveo нового покоління на підприємстві в Нижньому Новгороді (потужність - 30 тис. автомобілів на рік). У російському представництві GM КоммерсантЪ-Украина повідомили, що не знають про плани Укравто щодо поставок до РФ. Найімовірніше тепер на російському ринку будуть продаватися два покоління Chevrolet Aveo.

Chevrolet Aveo належить до автомобілів класу B і є в ньому лідером продажів. За підсумками 11 місяців в Україні продано 4,6 тис. цих автомобілів з часткою ринку 24,2%. Об‘єм двигуна в базових моделях складає 1,5 л, потужність - 85 л. с. Основними конкурентами є Skoda Fabia, Hyundai Getz, Ford Fiesta (дані AUTO-Consulting).

Chevrolet Aveo випускатимуть в Україні


Новини Статті Аналітика
Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. Україні прогнозують врожай зернових на рівні 44 млн т. "ОАК-Антонов" можуть передати виробничі активи авіабудівних підприємств Росії та Україні Обзор рынка акций перед открытием дня (13.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (13.07.2011)
В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві В Україні набрав чинності закон про спрощення дозвільних процедур в будівництві Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Білоруські компанії мігрують в Росію і Україну Обзор рынка акций перед открытием дня (12.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (12.07.2011)
Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Посол Німеччини каже, що вступ України до Митного союзу закриє їй двері у ЗВТ Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Міжнародні експерти скептично оцінюють перспективи української економіки Обзор рынка акций перед открытием дня (04.07.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (04.07.2011)
Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Дефіцит держбюджету України за січень-квітень склав 4 млрд грн. Українські експортери залишають Європу Українські експортери залишають Європу Обзор рынка акций перед открытием дня (16.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (16.06.2011)
Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Ціни на пальне в Україні зупинили ріст Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Продаж заставного майна в Україні на аукціоні Обзор рынка акций перед открытием дня (07.06.2011) Обзор рынка акций перед открытием дня (07.06.2011)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті