Інвестиції.орг

Kyiv, Mar 19 04:13 | London, Mar 19 02:13 | New York, Mar 18 22:13
Shanghai, Mar 19 10:13 | Tokyo, Mar 19 11:13 | Sydney, Mar 19 13:13

Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції

Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції




17 травня 2011 в 11:04 - Роман Зайцев


Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції

Кабінет міністрів має намiр прискорити ухвалення програми розвитку авiабудiвної галузi до 2020 року, передбачивши в нiй корпоратизацiю пiдприємств для пiдвищення їх конкурентоспроможностi.



Про це повiдомив перший вiце-прем‘єр, мiнiстр економiчного розвитку i торгiвлi Андрiй Клюєв в iнтерв‘ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"Є доручення президента i прем‘єр-мiнiстра щодо корпоратизацiї всiєї галузi. Необхiдно бiльш ефективно органiзувати її роботу, виводити її на нормальнi цивiлiзованi ринковi умови роботи", - сказав вiн.

Клюєв спрогнозував, що програма буде ухвалена упродовж мiсяця.

"Звичайно, буде потрiбно збiльшення держбюджетної пiдтримки авiабудування", - додав він.

Перший вiце-прем‘єр наголосив, що зручний момент для корпоратизацiї галузi був втрачений. "Ми пiшли цим шляхом ще у 2006 роцi: створили концерн "Антонов". Але потiм, у 2007 роцi, були "форсовані" позачерговi вибори, змiнився уряд i робота була зупинена. Зараз все доводиться починати знову", - сказав Клюєв.

Вiн додав, що буде також здiйснена реструктуризацiа заборгованостi у галузi.

За його словами, держава зацiкавлена у залученнi до галузi приватного капiталу.

"Але я сумнiваюся, що будь-яка приватна компанiя подужає такi обсяги. Якщо взяти, наприклад, Airbus, то це фактично всi держави Євросоюзу об‘єднали свої пiдприємства у корпорацiю", - додав Клюєв.

За його словами, необхiднi також змiни до закону про державнi закупiвлi, тому що державнi пiдприємства, навiть фактично отримуючи замовлення, через складнi процедури змушенi значно затягувати процес реалiзацiї контрактiв.

"Їм просто-напросто невигiдно працювати", - пояснив ситуацiю Клюєв.

Коментуючи створення спiльного пiдприємства мiж українським державним авiабудiвним концерном (ДАК) "Антонов" i росiйським ВАТ "Об‘єднана авiабудiвна корпорацiя" (ОАК), вiн пояснив невелику затримку в строках необхiднiстю проходження тривалих внутрiшньодержавних процедур.

"Фактично, зараз вони завершилися, i це СП через певний час почне працювати", - повiдомив перший вiце-прем‘єр.

Вiн зазначив, що такi проекти, як вiдновлення виробництва транспортного лiтака АН-124, Україна самостiйно не зможе здiйснити.

"Вiдновити це виробництво можливо лише спiльно. Для цього необхiднi значнi фiнансовi ресурси", - наголосив Клюєв.

Загалом вiн зазначив, що проблем у авiабудiвникiв безлiч, "але немає таких, якi б неможливо було вирiшити".

Як повідомлялося, ДАК "Антонов" i ОАК пiдписали угоди учасникiв СП у жовтнi 2010 року.

СП, що створюється на паритетних засадах, забезпечить координацiю української i росiйської сторiн зi спiльними програмами авiапрому, а також займеться питаннями маркетингу i пiсляпродажного обслуговування лiтакiв.

СП також займеться напрацюванням пропозицiй щодо подальшої iнтеграцiї авiапромiв РФ i України у майбутньому пiсля завершення корпоратизацiї авiапрому України.

На цьому етапi створення спiльної структури, яка за своїми функцiями буде виконувати функцiї управляючої компанiї, про передання будь-яких матерiальних активiв до статутного капiталу не ідеться.

До створеної рiшенням уряду України в 2008 роцi ДАК "Антонов" входять ДП "Антонов", фiлiя ДП - "Серiйний завод" Антонов "(ранiше - КiДАЗ "Авiант"), ДП" 410-й завод цивiльної авiацiї", Харкiвське державне авiацiйне виробниче пiдприємство (ХДАВП).

Уряд хоче корпоратизувати підприємства авіабудування для підвищення конкуренції


Новини Статті Аналітика
Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Присяжнюк популяризує серед фермерів холодильники Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня Огляд українських ринків за 04.02.2011. Підсумки тижня
Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Уряд Білорусі повернув державне регулювання цін на ряд продуктів Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Формування системи організаційного забезпечення інноваційного розвитку промислових підприємств Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків Огляд українських ринків за 31.01.2011.Світова кон’юнктура визначає динаміку вітчизняних ринків
Уряд готує формулу Уряд готує формулу "3+1" з митним союзом Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Інновації як основа конкурентоспроможності підприємства Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації Уряд до осені планує розробити схему реструктуризації та реорганізації "Нафтогазу" Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту Чинники впливу на розвиток інновацій в сфері екологічного менеджменту ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Уряд обіцяє гасити 100% кредиту за українські автобуси Трансферний потенціал: сутність, функції, проблеми формування і використання Трансферний потенціал: сутність, функції, проблеми формування і використання Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Як байка, так і життя ціниться не за довжину, а за зміст.

Сенека
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті