Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 05:24 | London, Apr 20 03:24 | New York, Apr 19 23:24
Shanghai, Apr 20 11:24 | Tokyo, Apr 20 12:24 | Sydney, Apr 20 14:24

Світовий банк лякає Україну негараздами

Світовий банк лякає Україну негараздами
Рейтинг: 0
Голосів: 0




24 вересня 2010 в 12:00 - Роман Зайцев


Світовий банк лякає Україну негараздами

Якщо зараз не почати реформи, в найближчі роки на Україну очікують часті економічні спади.



Про це ідеться у дослідженні Світового банку "Стратегічний вибір у відношенні прискорення та підтримки зростання в Україні", пише газета "Комерсант-Україна".

Його дані свідчать про те, що в останні десять років економіка України розвивалася без структурних реформ.

Через те, що в країні не проводилися реформи, під час світової економічної кризи в країні відбувся глибокий спад, зазначається у дослідженні.

Світовий банк закликає українську владу прискорити проведення реформ і прогнозує в іншому випадку нестабільний розвиток економіки з періодичними підйомами і спадами.

Експерти Світового банку попереджають, що закінчення кризи не дозволяє розраховувати на стабільне відновлення української економіки.

При збереженні існуючих дисбалансів рівень розвитку української економіки буде рости в кращому разі на 3-4% щорічно.

"Але за допомогою структурних перетворень можна добитися щорічного зростання на рівні 8%", - вважає старший економіст СБ Пабло Сааведра.

"Наші короткострокові рекомендації відповідають положенням меморандуму, підписаного Україною і МВФ. Хоча ми наполягаємо, і на важливості нефінансових реформ - зокрема, дерегуляції бізнесу. А також нагадуємо, що реформи потрібні Україні не лише в короткостроковій перспективі", - заявив глава представництва СБ в Україні Мартін Райзер.

У середньостроковій перспективі країні рекомендується покращити інвестиційний клімат, провести судову реформу і збільшити частку капітальних витрат у держбюджеті.

"Для нормального економічного зростання необхідний обсяг капітальних витрат на рівні 5-6% ВВП. В Україні цей показник до кризи був лише близько 2%", - пояснив Сааведра.

За його словами, збільшити витрати можна за рахунок оптимізації коштів, що направляються в соціальну сферу, а також зменшення витрат на державний апарат.

У СБ сподіваються, що досвід економічної кризи зробив українську владу більш відкритою до таких реформ.

Утім, представники правлячої коаліції багато рекомендацій СБ вважають зайвими, зазначає видання.

"Якщо б Україна не проводила власних реформ, такі рекомендації були б доречні. Але ми вже до кінця року запустимо власну програму економічних реформ, а оскільки вона передбачає масштабні зміни системи охорони здоров‘я і пенсійної системи, зменшення обсягу відрахувань в соціальну сферу неможливо", - відзначає заступник голови комітету Верховної ради з питань економічної політики, депутат від Партії регіонів Олексій Плотніков.

За його словами, реалізація пропонованих СБ реформ можлива лише після того, як будуть запущені урядові проекти.

Світовий банк лякає Україну негараздами


Новини Статті Аналітика
Новий проект СБ з енергозбереження допоможе Україні зменшити енергоємність на 50 відсотків Новий проект СБ з енергозбереження допоможе Україні зменшити енергоємність на 50 відсотків НБУ лібералізує валютний ринок НБУ лібералізує валютний ринок Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Світовий банк прогнозує кінець ери долара Світовий банк прогнозує кінець ери долара Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Світовий банк затвердив позику на енергозбереження в Українi Світовий банк затвердив позику на енергозбереження в Українi Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Світовий банк позичив Україні 200 мільйонів на енергозбереження Світовий банк позичив Україні 200 мільйонів на енергозбереження Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Кабмін дозволив Укрексімбанку позичити у Світового банку 150 мільйонів доларів Кабмін дозволив Укрексімбанку позичити у Світового банку 150 мільйонів доларів У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті