Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 06:01 | London, Apr 24 04:01 | New York, Apr 24 00:01
Shanghai, Apr 24 12:01 | Tokyo, Apr 24 13:01 | Sydney, Apr 24 15:01

Оператори ринку нафтопродуктів мають намір підвищити ціни на бензин до 10-10,2 грн за літр

Оператори ринку нафтопродуктів мають намір підвищити ціни на бензин до 10-10,2 грн за літр
За матеріалами: Коммерсант
Рейтинг: 0
Голосів: 0




12 березня 2011 в 12:53 - Роман Зайцев


Оператори ринку нафтопродуктів мають намір підвищити ціни на бензин до 10-10,2 грн за літр

Найбільші оператори ринку нафтопродуктів мають намір підвищити ціни на бензин до 10-10,2 грн за літр, пояснюючи таку необхідність зростанням цін на нафту та збільшенням ставок акцизного збору на нафтопродукти. Експерти відзначають, що найбільш різко подорожчають нафтопродукти в імпортерів, які вже продають бензин на 20% дорожче рекомендованого Кабміном рівня.



Учора в прес-службі концерну "Галнафтогаз" (308 АЗС під маркою "Окко") заявили, що в разі збереження поточного рівня цін на нафтопродукти і нафту в світі середня роздрібна ціна найпопулярнішої марки бензину А-95 протягом березня досягне 10 грн за літр. У компанії повідомили, що в даний час виправдана середня ціна А-95 у роздрібі повинна становити вже близько 10,2 грн за літр, дизельного палива - 9,5 грн за літр. Про плани підвищити ціни заявили також у компаніях "Континіум" (377 АЗС під маркою WOG) і "Лукойл-Україна" (284 АЗС). "Преміум-бензин на заправках "Лукойлу" вже продається по 10,2 грн за літр. Якщо зростання цін на нафту продовжиться, то до кінця березня вже звичайний А-95 на всіх АЗС буде продаватися за такою ціною", - відзначили в прес- службі ВАТ "Лукойл" (Москва).

У прес-службі концерну "Галнафтогаз" висловили подив діями секретаріату експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів, який відмовився підвищувати рекомендовану для нафтотрейдерів ціну палива. "Протягом січня-лютого група взагалі не враховувала у своїх розрахунках нові ставки акцизів на бензин, які з 1 січня збільшилися майже на 40%", - заявили в компанії.

Нагадаємо, секретаріат ЕАГ визначив, що максимальна роздрібна ціна А-95 на 1-10 березня повинна становити 8,76 грн за літр, у той час як експерти і нафтотрейдери заявляли, що вона повинна бути значно вище 9 грн за літр. За даними компанії UPECO, за станом на 10 березня середня ціна А-95 на ринку - 9,41 грн за літр. Вчора заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха сказав, що сьогоднішня ціна на бензин прийнятна, хоча і є досить високою: "Ми бачимо, що фактично транспортні потоки не зменшилися. Усі, хто їздив, продовжують їздити".

Головною причиною подорожчання палива стало збільшення цін на нафту і нафтопродукти в світі, каже експерт консалтингової компанії UPECO Олександр Сіренко. Учора вартість квітневих ф‘ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі через погіршення ситуації в Лівії досягла $ 104,7 за барель. За словами директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, до цих пір у затвердженій ЕАГ формулою "з невідомих причин" не враховується зрослий на 40% акцизний збір. "Тому нафтотрейдери, по суті, не підвищували ціни на паливо у відповідності зі збільшенням акцизу, штучно стримуючи зростання, у тому числі собі в збиток, під загрозою штрафу з боку Антимонопольного комітету, - зазначають у прес-службі ВАТ" Галичина "(Дрогобицький НПЗ ). - У березні нафтовики вирішили підвищити ціну на величину зрослого акцизу. Це наклалося на подорожчання нафтопродуктів у світі, і ціни різко пішли вгору".

За словами пана Сіренка, найбільш значно паливо подорожчає на АЗС, що продають імпортні нафтопродукти. "Сьогодні літр преміум-бензину А-95 на заправках ‘Окко‘ коштує 10 грн за літр, КЛО та ‘Лукойл‘ - 10,2 грн за літр, а на АЗС Shell - 10,79 грн за літр. Тоді як на АЗС, торгують українськими нафтопродуктами, паливо коштує 9,3-9,5 грн за літр ", - говорить аналітик. У березні, за його словами, різниця в ціні імпортного та українського пального збільшиться. "Це пов‘язано з тим, що у світі ціни на готові нафтопродукти зростають швидшими темпами, ніж на нафту", - відзначає пан Сіренко.

Оператори ринку нафтопродуктів мають намір підвищити ціни на бензин до 10-10,2 грн за літр


Новини Статті Аналітика
Tesla планує скоротити 400 працівників заводу в Берліні Tesla планує скоротити 400 працівників заводу в Берліні Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Меблі як інвестиція в цінний предмет антикваріату Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Нацбанк різко знизив офіційний курс долара Нацбанк різко знизив офіційний курс долара Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням Засади планування на машинобудівному підприємстві з іноваційним наповненням ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
У Швейцарії назвали суму заморожених активів Росії У Швейцарії назвали суму заморожених активів Росії Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Впевненість у непевності. Курс гривні не застрахований від падіння Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Метінвест заявив про підвищення зарплати працівникам Метінвест заявив про підвищення зарплати працівникам У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків У Європі угоди з біткойнами звільнили від податків I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Долар різко подешевшав в обмінниках Долар різко подешевшав в обмінниках Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України Реалії та перспективи розвитку складського комплексу України I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті