Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 12:52 | London, Apr 19 10:52 | New York, Apr 19 06:52
Shanghai, Apr 19 18:52 | Tokyo, Apr 19 19:52 | Sydney, Apr 19 21:52

Малий бізнес працює проти економічного розвитку

Малий бізнес працює проти економічного розвитку




11 жовтня 2010 в 19:30 - Уляна Роїк


Малий бізнес працює проти економічного розвитку

Кажуть, більшість туристів прибувають до Туреччини в одній сорочці і з 20 євро в кишені і повертаються з цим же. Якщо не вважати курдських терористів, головною загрозою для таких відпочиваючих є турецький малий бізнес.  



Як відзначає інформаційне агенство Forbes, власники невеликих ресторанів, сувенірних магазинів і ремісники вже не перший рік намагаються домогтися заборони готелів all inclusive. Для малого бізнесу ці готелі погані саме тим, чим гарні для відпочиваючих: за відносно невеликі гроші постояльці отримують багато їжі та розваг і втрачають бажання витрачати гроші за межами готелю, а нерідко і виходити за його межі.

У цій проблемі, звичайно, немає нічого незвичайного. Будь наші конкуренти гірше, кожен з нас домігся б більшого: більшої зарплати, прибутку або визнання. Саме тому власники ресторанів вимагають заборонити практику all inclusive: ця заборона зменшить привабливість готелів. За тією ж логікою в інтересах власників радіостанцій була б заборона (бесплатної!) музики в ресторанах: без неї в ресторані було б гірше, а продажі музики за межами ресторанів зростали б.

Парадокс у тому, що громадяни часто підтримують подібні пропозиції всупереч своїм інтересам як споживачів. Чималу роль у цьому відіграє міф про малий бізнес як про один з двигунів економічного розвитку.

Міф цей не відповідає фактам: у міру економічного розвитку кількість самостійних підприємців зменшується. Як правило, наявність великої кількості малих підприємців - така сама ознака бідної країни, як висока частка населення, зайнятого в сільському господарстві.

Цей висновок підтверджується статистикою. Згідно з даними Global Enterpreneurship Monitor за 2009 рік, найбільший відсоток населення володіє новими і нещодавно створеними бізнесами в Уганді (33,6%), Гватемалі (26,8%) та Ємені (24%), тоді як найменший відсоток у Японії (3, 3%), Бельгії (3,5%) і Гонконгу (3,6%). За даними OECD Factbook 2009, найбільша самозайнятість спостерігається в Китаї (51,2%), Туреччини (41,9%) та Греції (35,9%), тоді як найменша - в Люксембурзі (6,1%), США (7 , 2%) та Норвегії (8%). За 1990-2007 роки самозайнятість скоротилася в середньому по ОЕСР, в Європейському союзі і в США. Частка працівників, зайнятих на малих підприємствах, найбільша в Греції (30,2%), Португалії (20,1%) і Австралії (19,3%), а найменша - у Словаччині (3,9%), Люксембурзі (4 , 1%) і Німеччини (4,9%), а також США (5,7%).

Статистика також показує, що малий бізнес є малопродуктивним заняттям. У США типовий підприємець, який здійснює підприємницьку діяльність протягом 10 років, отримує на 35% менше, ніж за наймом. Після 25 років підприємницької діяльності цей розрив скорочується до 25%. При цьому працюють такі самозайняті як правило більше годин на тиждень, ніж ті, хто отримує заробітну плату.

Неважко вказати на причини цих фактів, особливо економію на масштабі, яка робить більш великі фірми більш ефективними, і падіння частки зайнятих у сільському господарстві, де наявність самозайнятих найімовірніша. Економічний розвиток працює проти малого бізнесу, і саме тому малий бізнес так часто працює проти економічного розвитку, вимагаючи від держави придушити конкурентів, які набирають сили.
 

Малий бізнес працює проти економічного розвитку


Новини Статті Аналітика
Банки звинуватили державу в тому, що не кредитують малий бізнес Банки звинуватили державу в тому, що не кредитують малий бізнес Теоретичні аспекти ризику збуту інноваційної продукції Теоретичні аспекти ризику збуту інноваційної продукції Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності Україна: 20 минулих і 20 майбутніх років державотворення. Шлях до незалежності
Експерти вважають, що частка малого бізнесу у ВВП менша, аніж думають Експерти вважають, що частка малого бізнесу у ВВП менша, аніж думають Роль людського капіталу в розвитку інноваційної діяльності Роль людського капіталу в розвитку інноваційної діяльності ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ ДВАДЦАТЬ ТРИЛЛИОНОВ ЧЁРНЫХ ВТОРНИКОВ
Податкова визнала, що Податковий кодекс знищив малий бізнес Податкова визнала, що Податковий кодекс знищив малий бізнес Диверсифікація як ефективний метод виходу на міжнародний ринок Диверсифікація як ефективний метод виходу на міжнародний ринок Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.) Фондовый рынок: премаркет от интернет-брокера iTrader (19.04.)
Кабмін скоротив кількість документів для отримання ліцензії на ведення малого і середнього бізнесу Кабмін скоротив кількість документів для отримання ліцензії на ведення малого і середнього бізнесу Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції Теоретико - методологічні засади стратегічного маркетингу на ринку спеціальної промислової продукції I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 06.06.2012
Підприємці сьогодні презентують Кабміну свій закон про спрощену систему Підприємці сьогодні презентують Кабміну свій закон про спрощену систему Територіальні  відмінності розвитку регіонів України та інструменти  їх регулювання Територіальні відмінності розвитку регіонів України та інструменти їх регулювання I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012 I-NVEST: Утренний комментарий от 01,06.2012

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті