Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 24 11:25 | London, Apr 24 09:25 | New York, Apr 24 05:25
Shanghai, Apr 24 17:25 | Tokyo, Apr 24 18:25 | Sydney, Apr 24 20:25

Бонум Груп: Фондовий ринок розвернули дані по ВВП США

Бонум Груп: Фондовий ринок розвернули дані по ВВП США




30 жовтня 2009 в 14:22 - Христина


Бонум Груп: Фондовий ринок розвернули дані по ВВП США

Стрімкий розворот вверх українського і російського фондових ринків 30 жовтня 2009 року був обумовлений появою позитивної статистики із США. Вперше після річного зниження найбільша економіка світу показала зростання (у III кварталі ВВП країни виріс на 3,5%). Ці дані ще більш укріпили більшість інвесторів в думці про закінчення в країні рецесії. В результаті новина стала серйозним приводом для відновлення фондового ралі на більшості світових ринків.  



29 жовтня 2009 року Міністерство торгівлі США повідомило, що по попереднім даним ВВП країни за період III кварталу цього року збільшився на 3,5% в порівнянні з торішнім показником. Цифри перевищили прогнози аналітиків, що допускали зростання на рівні 3,2%. Статистика мала важливий психологічний ефект – була перервана річна черга рекордного економічного спаду, аналогів якого американці не бачили вже близько 70 років.

Повторимо, що сам факт виходу американської економіки ’в плюс’ був очікуваний. Після проходження піку падіння в I кварталі 2009 року (ВВП країни в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року впав на 6,4%), ситуація початку покращає. За квітень-червень цього року падіння було вже мінімальним (-0,7%).

Серед основних чинників стабілізації американського ринку відзначимо зростання вжитку населення, активізація приватного інвестування і продовження солідної державної підтримки економіки. Зокрема, за липень-вересень 2009 року на 8,1% зросли купівлі американцями всіх видів товарів, а вжиток послуг – на 1,2%. Збільшення попиту стало логічним результатом продуманої федеральної політики стимулювання. Величезною популярністю користувалася державна програма ’Гроші за драндулети’. Можливість отримати новий автомобіль за системою трейд-ін на пільгових умовах привела до подачі 457 тис. заявок на участь.

Також відзначимо поступове повернення довіри населення США до власної економіки. Про це свідчить збільшення вкладів в неї приватних заощаджень громадян на 11,5% за липень-вересень 2009 року. Зростання особливо відчуємо після попередніх показників на рівнях ’мінус 24,2’, ’мінус 50,5’ і ’мінус 23,7’%.

Свою роль грає також продовження субсидування ринків урядом. Адміністрація Барака Обами доки продовжує реалізацію 700-мільярдної програми TARP, направленої на оздоровлення фінансової системи країни.

З появою позитивних вістей з основного інвестиційного поля світу 29 жовтня 2009 року впевненіше за себе відчуло більшість фондових ринків. Вражаючим став розворот поведінки трейдерів на російській біржі ММВБ: протягом тридцяти хвилин після оголошення статистики багато акцій показали зростання більше 5%. Аналогічною стала динаміка на Українській біржі, в перебігу дня вона виросла з 1374 до 1431 пункту.

Поступовий вихід американської економіки з кризи продовжує бути головним приводом світового фондового ралі, в авангарді якого йде Україна. По рівню падіння у минулому, а також по потенціалу відновлення в сьогоденні, український ринок знаходиться в числі світових лідерів. В той же час, не можна виключати і того факту, що емоційна реакція на позитивну статистику зміниться на нашій біржі холодним розрахунком, а зростання зміниться продовженням корекції.

 

Бонум Груп: Фондовий ринок розвернули дані по ВВП США


Новини Статті Аналітика
ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% ВВП Великобританії I кварталі 2011 р. підвищився на 0,5% Деякі поради інвестору Деякі поради інвестору Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 15.07.2011_Market review
Нацбанк побачив додаткові інфляційні ризики Нацбанк побачив додаткові інфляційні ризики Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Окремі аспекти правового статусу компанії з управління активами інституту спільного інвестування Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review Обзор фондового рынка 13.07.2011_Market review
ВВП Німеччини в I кварталі 2011 р. виріс на 1,5% ВВП Німеччини в I кварталі 2011 р. виріс на 1,5% Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Заводський сектор науки, як складова підвищення конкурентоспроможності інноваційної структури Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket Обзор фондового рынка 08.06.2011_PreMarket
Експерти вважають, що частка малого бізнесу у ВВП менша, аніж думають Експерти вважають, що частка малого бізнесу у ВВП менша, аніж думають Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Інтелектуальний капітал, як наукові інновації Макрогляд - березень 2011 Макрогляд - березень 2011
Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Янукович ветував зміни до закону про фондовий ринок Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Цільові облігації у фінансовому механізмі формування житлового фонду Огляд українських ринків за 17.02.2011.  Неспокійний день Огляд українських ринків за 17.02.2011. Неспокійний день

Завантаження коментарів...

Назад

Новини
Інвестування
Аналітика
 
Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Світ належить оптимістам, песимісти – тільки глядачі.

Ф.Гізо
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті