Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 12:06 | London, Apr 20 10:06 | New York, Apr 20 06:06
Shanghai, Apr 20 18:06 | Tokyo, Apr 20 19:06 | Sydney, Apr 20 21:06

Самовпевненість - психологічна проблема трейдера

4870 днів назад (19-12-2010 23:49) - Христина


Самовпевненість - одна з найбільш поширених психологічних проблем трейдерів. До самовпевненості схильні всі люди, але у деяких вона може відображати глибокі психологічні конфлікти. Іноді, однак, самовпевненість - просто питання труднощі зламу старих звичок. Буває, торгові стратегії виконуються нами "занадто автоматично", навіть якщо правила їх не цілком коректні. Іноді необхідно навчитися іншому поведінці або "перевчитися" трейдингу.

Життєво важливо так відточити ваші навички трейдингу, щоб Ви могли здійснювати операції вільно та інтуїтивно. Мислення обмежено, а за допомогою практики можна одночасно виконувати безліч завдань і "розширити" рамки мислення. Кращий приклад автоматичного виконання завдання - водіння автомобіля. Коли Ви спочатку навчалися водінню, воно було дуже повільним: Ви зосереджено тиснули на гальмо, коли очікували потенційну небезпеку і концентрували увагу на педалі газу, коли все йшло добре. У міру накопичення досвіду, однак, багато чого у вашому водінні стало "автоматичним" і Вам більше не потрібно звертати увагу на рутину. Тепер, як досвідчений водій, Ви можете легко справлятися з безліччю завдань на ходу: налаштування радіо, погляд в дзеркала, відстеження швидкості.

Подібний психологічний процес відбувається і при накопиченні досвіду в трейдингу: Вам більше не потрібно ретельно оцінювати якісь можливості. Ви тепер можете діяти "інтуїтивно" та надаватися правим велику частину часу. Така форма автоматичної роботи дозволяє Вам ефективно торгувати. Ви можете зробити більше з меншою психологічною енергією.

Але що трапляється, коли торгівля на "автопілоті" більше не працює? Стан ринку безперервно змінюється і стратегія, яка працювала минулого тижня, не може працювати сьогодні. Коли це відбувається, Ви повинні навчитися використовувати нову стратегію. Однак, це може бути важче, ніж здається.

Ви коли-небудь пробували змінити підхід після того, як розвинули навичку? Ви пробували поліпшити розмах ключки для гольфу або застосувати новий спосіб користуватися річчю після багатьох років практики? Іноді це важче, ніж почати спочатку. Ви повинні навчитися конкуруючого методу і спробувати припинити користуватися старим. Наприклад, подивіться на людину, яка вчиться водити машину з ручною коробкою передач після декількох років водіння з автоматичною. Багато в чому це схоже на повторне навчання водінню. Потрібно натиснути педаль зчеплення, не знімаючи ноги з педалі гальма, включити першу передачу і обережно віджати зчеплення в міру руху. Але є і велика різниця з тим, коли Ви вчилися водити на самому початку: пройшли роки, і є сильне прагнення забути про концентрацію на новій навичці й робити це по-старому. Тобто, Ви можете забувати вичавлювати зчеплення, коли гальмуєте, або будете перемикати передачі без зчеплення. Це - форма "самовпевненості". Всі забувають, що вони не знають, як водити з ручною коробкою передач і повертаються до "старого" автоматичного способу. Те ж саме може відбуватися, коли Ви пробуєте вивчити новий підхід до трейдингу; Ви можете торгувати "автоматично", якщо забудете про обережність. При вивченні нової навички потрібно бути зосередженим і неквапливим. Звертайте увагу і фокусуйтеся на кожній дії, поки не заміните старий метод новим. Пам’ятайте, старі звички важко ламати, але якщо зосереджуватися і практикуватися, Ви зможете замінити старий підхід новим.

 

Завантаження коментарів...

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті