Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 19 17:59 | London, Apr 19 15:59 | New York, Apr 19 11:59
Shanghai, Apr 19 23:59 | Tokyo, Apr 20 00:59 | Sydney, Apr 20 02:59

Психологічна карта фігури "Голова й Плечі"

4749 днів назад (19-04-2011 13:31) - Христина


Крім того, що графіки показують історію цін фінансового інструменту в супроводі обсягу, вони є ще й відображенням людської поведінки. І тому, що вони відображають основний людський характер, вони можуть використовуватися, як психологічна карта, якщо Ви навчитеся правильно їх читати.

Акції, індекси і ф’ючерси часто формують моделі, схожі один на одного. У той час, як жодні дві моделі не дублюють один одного абсолютно, розпізнавані особливості виявляються досить часто, щоб ми могли ідентифікувати ці моделі і використовувати їх для прогнозування руху ціни. Так як ці моделі відображають віру і емоції людей, важливий аспект знання моделі - здатність зрозуміти основну поведінку людини і торгувати відповідно до неї.

Голова і плечі з’являються на графіку (в будь-якому масштабі часу), коли акція (наприклад) росте у висхідному тренді до нового максимуму. Сильний обсяг піднімає ціну до піку, який формує вершину лівого плеча.

Потім має місце відкат. Відкат - відображення масової психології; коли ті, хто запізнилися на висхідний тренд, входять в гру. У момент, коли відкат завершується, вони вступають, підштовхуючи ціну до нового максимуму. Незабаром, ті, що спізнилися, припиняють "розплачуватися" за перекуплену акцію. Наростає страх і, вони усвідомлюють, що ризиковано здерлися на вершину (голова), що рушиться. Продавці з короткою позицією починають нападати, і перелякані бики просять милосердя ринку. Акція перекидається до попередньої області підтримки, сформованої завершенням лівого плеча. Тепер голова повністю сформувалася.

У цій області, відомої, як лінія шиї (закінченої моделі), маленька група обнадіяних покупців знову збільшує ціну. Цього разу, однак, жевріючий оптимізм підсуває ціну лише до вершини лівого плеча, а то і нижче. Ціна розгортається, формуючи вершину правого плеча.

Продавці з короткою позицією
виділяють слину і точать пазурі. Коли ціна падає назад, щоб торкнутися лінії шиї, модель голови з плечима закінчена. До цього часу деякі продавці з короткою позицією вже увійшли раніше (високий ризик), в очікуванні насувається падіння нижче лінії шиї. Багато разів акція зробить гепи вниз (на денному графіку) після того, як закінчена модель голова і плечі, коли продавці з короткою позицією будуть гнати панікуючих інвесторів із нещасної акції.

Кожна цінова модель має свій основний психологічний проект, який відображає емоції і поведінку мас. Торгівля цими емоціями - важливий інструмент в арсеналі кожного трейдера.

 

Завантаження коментарів...

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті