Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 03:30 | London, Apr 20 01:30 | New York, Apr 19 21:30
Shanghai, Apr 20 09:30 | Tokyo, Apr 20 10:30 | Sydney, Apr 20 12:30

Порушити правила, щоб досягнути успіху!

 
 
Рубрика: Без рубрики
 
Редагувальсь: 2 рази — останній 4784 дня назад
 
3 голосів
up
3
down
 
 
 


4871 день назад (19-12-2010 13:26) - Ілона Чіркова


Успішні бізнесмени зустрічаються досить часто. Власне, слово "успіх",я думаю, до бізнесу можна застосовувати, проте більша частина ділових людей, які досягли успіху, досягли вершин тільки завдяки самим собі. Хтось завдяки наполегливій праці, хтось - завдяки відмінній ідеї, яка працює чи не сама по собі, але найуспішніші бізнесмени, які досягли вершини, добилися всього завдяки тому, що порушили правила (іноді і закони), і зробили все не так, але в результаті - виграли. Їх досить багато. Зокрема, серед них:

Джек Уелш

Цей легендарний бізнесмен перетворив посередню компанію General Electric Company на гіганта, в лідера своєї області. Пропрацювавши в даній компанії 20 років, в 1981 році Уелш (він до речі вимагав, щоб всі називали його по імені), став виконавчим директором. Пройшло 19 років, і в 2000 році, коли він пішов на пенсію, компанія General Electric Company коштувала вже не 13 мільярдів доларів, як на початку, а 500 мільярдів - півтрильйона. Джек використовував в основному людський чинник для досягнення успіху. Цей керівник поважав всіх своїх співробітників, і створив систему, яка є "святою святих" для сучасних керівників.

Стів Джобс

Історія всіма відомої корпорації Apple починається з 1 квітня 1976 року - правда, офіційно вона була зареєстрована тільки в 1977 році. Так ось, автором більшості технологічних розробок був Стівен Возняк, а Джобс виступав маркетологом. Після того, як Джобс зміг переконати винахідника допрацювати схему нового мікрокомп’ютера, компанія намітила першу сходинку до вершини. Успішними були як Apple I, так і Apple II - і це дозволило компанії стати корпорацією, яка зараз відома всьому світу.

Мультимільйонером Джобс став в 1980 році, коли відбувся перший публічний продаж акцій компанії. Проте Стів не зупиняється на досягнутому, продовжуючи не тільки працювати з Apple, але і освоюючи нові для нього сфери діяльності. Так, в 1986 році була куплена студія Pixar (The Graphics Group) у самого Джорджа Лукаса за 5 мільйонів доларів США. Прибутки студії зараз обчислюються десятками мільйонів доларів, і все це заслуга Джобса, який зумів зібрати фанатів своєї справи для досягнення належного результату.

Не дивлячись на те, що Джобса критикують за неправильне паркування, деякі дивності в поведінці, скупість у відношенні до своїх співробітників (Джобс навідріз відмовлявся платити інженерам компанії більше 30 тисяч в рік), він був і залишається найбільш талановитим керівником з багатьох і багатьох десятків керівників компаній і корпорацій.

Річард Бренсон

У 1972 році, коли йому було всього 22 роки, Річард Бренсон відкрив свою звукозаписну студію, назвавши її Virgin. Насправді, студія була дуже далека від слави, працюючи з тими артистами, яким відмовили всі інші студії. Так, першим музикантом, який погодився співпрацювати з Бренсоном, був Майк Олдфілд. І його альбом "Tubular Bells" розійшовся мільйонами копій по всьому світу.

Після такого успіху Бренсон почав співпрацю з Sex Pistols - їх взагалі не пускали на поріг жодної звукозаписної компанії. Хто зараз не знає Sex Pistols? Цю групу знають і прихильники, і супротивники панк-року.

Користуючись своєю харизмою і безперечним талантом керівника, Бренсон прославився як акула бізнесу, для кого немає нічого неможливого. Зараз у Бренсона є не тільки мільярдний капітал, але навіть власний космічний корабель. Крім того, він займається практично всім, що тільки приносить прибуток, від музики, до авіа-перевезень.

Сем Уолтон

Засновник торгової марки Wal-Mart, Сем Уолтон завжди говорив, що головне правило в бізнесі - ламати всі правила. "Я завжди прагнув порушувати правила, створені іншими, і виділяв людей, які порушували мої власні правила" - говорить цей бізнесмен. У 2002 році корпорація Exxon отримала звання найбільшої корпорації у світі.

Білл Гейтс

Його люблять і ненавидять, йому поклоняються. Не дивлячись на те, що Гейтс викликає неоднозначні відчуття, ніхто не відмовить йому в способі мислення, таланті і працездатності. Гейтс кинув курс навчання в Гарварді для того, щоб відкрити власну невелику компанію, названу "Microsoft", разом зі своїм другом і партнером Полом Алленом. Гейтс вирішив піти наперекір правилам відкритого програмного забезпечення, і почав розробляти власні програми, закриваючи їх код від сторонніх очей. Зараз корпорація Microsoft - одна з найбільш могутніх IT-компаній, яка зробила істотний вплив на весь світ.

Цей список не закінчується і його можна продовжувати постійно. Кожен з цих людей - успішний бізнесмен та вправний керівник. Кожен з нас зробить для себе різні висновки. Проте, я вважаю, якщо висновки зробити вірні, отримаємо результат,- будемо в списку поряд з цими видатними людьми!

 

Завантаження коментарів...

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Покажіть мені успішний бізнес, і я покажу Вам реалізоване з ентузіазмом сміливе рішення.

Пітер Друкер
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті