Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 23 15:17 | London, Apr 23 13:17 | New York, Apr 23 09:17
Shanghai, Apr 23 21:17 | Tokyo, Apr 23 22:17 | Sydney, Apr 24 00:17

Time is money або як грамотно використовувати час



4794 дня назад (09-03-2011 13:21) - Ілона Чіркова


Час це гроші - саме так американці дивляться на час. Каркас Америки складається з мільйонів іммігрантів, які залишили рідні береги, які спалили за собою всі мости і відкинули все, що не потрібно їм було для освоєння нових далей. Якби кожен народ чіплявся за своє минуле і не був би орієнтований винятково на майбутнє, країна б, я думаю, не відбулася як плавильний котел. Єдиним необхідним було - усе почати з чистого листа тут і тепер. Right here & right now - гасло нації. Минуле в сторону: роби зараз і напевно отримаєш завтра.

Кожен американець вірить, що якщо він правильно, раціонально поставить мету і буде сьогодні працювати над досягненням її завтра, то у нього обов’язково вийде. Життя поколінь підживлювало цю впевненість.

Американець не сумнівається в успіху - не обтяжений досвідом минулих провалів. І душа у нього не загадкова, а як треба душа - успіх, перемога, право на успіх і перемогу. Це вже генетичне. Американець живе всього в двох площинах: сьогодення і майбутнє. Причому майбутнє у нього визначено у вигляді успіху за умови сьогоднішнього повноцінного використання свого часу.

Час це гроші, а ще час в США - товар. Час, що у нас є - це наше життя. Час, що у нас є - це гроші, яких у нас немає. На мою думку, ми вартуємо стільки, за скільки у нас купують наш час. Час добре оплачується. Час - реальні живі гроші. Чим більше ти встигаєш за одиницю часу, тим дорожче ти можеш його продати.

Кожен четвертий американець страждає від браку часу, не встигає, депресує з приводу браку часу та своєї нерозторопності. Тому виробилися чіткі критерії використання часу, і населення їх твердо дотримується.

Пунктуальність. Точність - не тільки ввічливість королів, а двигун прогресу. А знати треба було про затори, про будильники та інші речі! Перенесення зустрічей - явище рідкісне і вкрай прикре. Навряд чи з Вами після цього захочуть мати справу. З іншого боку, якщо сталося так, що до Вас прийшли, а ви зайняті, прийнято особисто вийти до відвідувача і вибачившись, доповісти, на скільки хвилин і з яких непередбачених причин зустріч затримується.

Запрошення на вечірки розсилаються за півроку вперед і точно так само отримуються. Наступну відпустку планується відразу після виходу з черговогої. Це те, що ми називаємо a win-win situation - виграють усі!

Американець вірить у силу планування. Думаю, що спланувати можна все що завгодно. Органайзер, planner - біблія кожного американця. Кожна година, хвилина - розписані і якщо щось зрушити, перемістити в часі, то рветься весь ланцюжок. Час розбито на короткі перебіжки-відрізки, що мають початок, кінець і свою чітко поставлену мету.

Ціла галузь займається навчанням планування. Роботодавці не шкодують грошей на навчання своїх співробітників - вони окупляться. Чому ж їх там навчають?

1. Звички до планування й організації свого часу. Органайзер повинен стати для працівника як зброя для бійця.

2. Планувати незаплановане: несподівані переривання, пробуксовування, інша невідкладність.

3. Розстановці пріоритетів, вміння розставляти прапорці на найважливіших справах і відкладанню в кут найменш суттєвих, спритності сплаву їх в сторону, вмінню кожен день відраховувати кроки своїх перебіжок до основної мети.

4. Делегування своїх повноважень помічникам, умінню не зависнути в деталях.  

5. Вмінню визначати для себе найбільш продуктивний час. Він у кожного свій.

Типове, думаю, виникає питання при отриманні завдання: "коли і в які терміни це потрібно зробити?" Для американця ясно, що якщо просять, значить потрібно вже прямо зараз. А коли хочеться мати - вмій крутитися з часом і поважати його!

 

Завантаження коментарів...

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Успіх спочатку вимагає десять часткою зусиль, щоб отримати одну частку результату. Після того, як Ви впораєтеся з цим - станете постійно отримує десять часткою результату при одній частці зусиль.

Чарльз Гивенс
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті