Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 25 08:19 | London, Apr 25 06:19 | New York, Apr 25 02:19
Shanghai, Apr 25 14:19 | Tokyo, Apr 25 15:19 | Sydney, Apr 25 17:19

Фінансові ринки

RSS стрічка
Адміністратор блогу:   investor_ux
+1
Як передає Bloomberg, сьогодні Фондовий індекс в Саудівській Аравії обвалився сьогодні на -5% (вони торгують в неділю).
Фондовий індекс Саудівської Аравії впав до дев’яти-місячного мінімуму, що у свою чергу призвело до падіння ринків Близького Сходу, на побоюваннях, що зіткнення в Лівії, які викликали зростання цін на нафту і очікування росту цін на нафту та зриву у відновленні світової економіки. Так наприклад найбільш торговані акції банку Al-Rajhi Bank, впали 5,2 відсотка і акції Saudi Basic Industries Corp., однієї з найбільших нафтохімічних компаній світу, впали до найнижчого рівня з жовтня 2010 року.
А повстання все ближче підбираються до Саудівської Аравії - знову бунтує багатий Бахрейн, а тепер вже і небідний Оман. Ємен давно бунтує, але вони не дуже важливі для світової економіки - у них немає нафти.
Якщо накриє Саудівську Аравію - то нафта злетить до історичних максимуів, а фондові ринки впадуть у велику депресію.
Що ще цікаво, що в Ірландії на виборах перемагають прихильники дефолту. Якщо дефолт буде в Європі, то буде обвал євро, а також і фондових ринків Європи.
0
VOLATILITY S&P 500 (VIX) - Індекс США, що вимірює очікувану волатильність цін опціонів на фондовий індекс S&P 500, вимірник очікувань ринку щодо волатильності ринку цінних паперів у наступні 30 днів. Індекс вимірюється у відсотках і приблизно визначає очікуваний рух згадуваного індексу в наступні 30 днів.

VIX індекс допомагає моніторити настрої інституціоналов на основі put / call ratio (відношення кількості пут-опціонів, що торгувались до кол-опціонів). Опціонний контракт може складається з внутрішньої і зовнішньої вартості.

Індекс ВІКС (index VIX) дуже низько впав відносно своїх максимальних позицій, це десь показує для інвесторів, що треба фіксуватись на фондовому ринку.

Изображение уменьшено. Щелкните, чтобы увидеть оригинал.


Є така приказка "When the VIX is high, it’s time to buy. When the VIX is low, look out below!", що в перекладі означає:"Коли VIX вгорі, треба купувати. Коли VIX внизу, треба продавати!".

"If the VIX is high, it’s time to buy" - це означає що настрій в учасників ринку стало ведмежим, і волатильність досягла своєї потужності. Що в свою чергу означає вірогідність розвороту ринку в бичу сторону, і падіння волатильності. Оптимальна стратегія полягає в тому щоб delta була позитивною, а vega негативною. Тобто шорт Пут буде найбільш прийнятним кроком. (Примітка автора: Buy PUT = позиція шорт по базовому активу. Short PUT = позиція лонг по базовому активу).
0
Індекс Baltic Dry Index опустився до мінімальних значень з квітня 2009 року, перед початком кризи індекс був вище 11 000 зараз опустився до 1393. Не зрозуміло чому попит на перевезення такий низький.

Изображение уменьшено. Щелкните, чтобы увидеть оригинал.


Baltic Dry Index - індекс що відображає оцінку цін міжнародних морських перевезень сировинних матеріалів.Індекс відстежує 26 популярних морських шляхів, якими перевозяться такі матеріали як вугілля, сталь та зерно. Є важливим показником для оцінки та прогнозування цін на сировинні товари.

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Присягаюся своїм життям і любов'ю до нього, що ніколи не буду жити заради іншої людини і ніколи не попрошу і не змушу іншу людину жити заради мене.

Айн Ренд
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті