Інвестиції.орг

Kyiv, Apr 20 17:21 | London, Apr 20 15:21 | New York, Apr 20 11:21
Shanghai, Apr 20 23:21 | Tokyo, Apr 21 00:21 | Sydney, Apr 21 02:21

Фінансові ринки

RSS стрічка
Адміністратор блогу:   investor_ux
0
Во вторник фондовая биржа ПФТС объявила о введении с 12 июня в режиме рынка котировок предторгового периода, или периода индикативных (мягких) котировок в торговой системе PFTS NEXT с 9.30 до 10.00
Согласно сообщению биржи, участники торгов теперь смогут определить актуальные тренды и собственную стратегию при текущей рыночной ситуации до начала торгов.
Предторговый период будет способствовать повышению утренней ликвидности, так как в настоящее время в начале торговой сессии брокеры теряют время на заполнение стакана вместо осуществления операции купли-продажи,— отмечает начальник отдела биржевого контроля ПФТС Анна Погодина.
0
Акционеры ОАО "Укрнафта", крупнейшей нефтедобывающей компании страны, на внеочередном собрании 22 марта приняли решение перенести рассмотрение вопроса утверждения программы создания на базе общества публичной вертикально интегрированной нефтегазовой компании, сообщил агентству "Интерфакс-Украина" один из участников собрания.
По его словам, акционеры перенесли этот вопрос на следующее собрание. На следующее собрание они также перенесли вопрос увеличения уставного капитала "Укрнафты" на 25%.
Как добавил собеседник агентства, вопросы перенесены из-за необходимости их более детальной подготовки.
Также акционеры перенесли рассмотрение вопроса о частном или публичном размещении акций либо о выпуске ценных бумаг для размещения за пределами Украины.
Кроме этого, перенесено рассмотрение вопроса осуществления обязательного выкупа у акционеров общества акций по согласию собственников этих акций (выкуп у акционеров, которые зарегистрировались для участия в общем собрании и голосовали против принятия решения об изменении размера уставного капитала).
Ранее сообщалось, что акционеры "Укрнафты" на внеочередном собрании во вторник решили реорганизовать компанию из открытого акционерного общества в публичное АО, а также приняли решение о дематериализации акций общества.
Кроме того, в повестку дня собрания были включены вопросы о частном или публичном размещении акций, либо о выпуске ценных бумаг для размещения за пределами Украины; об увеличении уставного капитала компании на 25% - до 16 млн 946 тыс. 409,25 грн.
Всего в повестке дня собрания 22 вопроса.
+1
25 марта 2011 года одновременно состоятся очередные собрания акционеров Северного и Центрального ГОКов. Основные вопросы, которые будут в наибольшей мере интересовать миноритарных акционеров – распределение в виде дивидендов чистой прибыли за 2010 год и нераспределенной прибыли предыдущих лет.
ГОКи ежегодно полученную прибыль направляют на дивиденды. Это обусловлено тем, что указанные компании являются центрами прибыли горнорудного дивизиона «Метинвеста». В свою очередь «Метинвест» владеет по 99,5% акций в каждом из ГОКов и является основным бенефициаром получения дивидендов.
Северный и Центральный ГОКи достаточно успешно завершили 2010 год, используя благоприятную конъюнктуру на мировом и внутреннем рынках железорудного сырья. Горнорудный дивизион оказался наиболее прибыльным в структуре Метинвеста в 2010 году. Центральный ГОК в 2010 году нарастил чистую прибыль почти в 5 раз в сравнении с 2009 годом, Северный ГОК – в 2,1 раза.
По итогам 2010 года Северный ГОК получил чистую прибыль 2 645,2 млн. грн. На прошлом собрании акционеров (31 марта 2010 года) на дивиденды было направлено 4 368 млн. грн. нераспределенной прибыли, таким образом, оставшаяся часть нераспределенной прибыли к ближайшему собранию акционеров составляет 1 708 млн. грн. Соответственно максимальная сумма, которая может быть направлена на выплату составляет 4 353,2 млн. грн. или 1,89 грн. на 1 акцию.
По итогам 2010 года Центральный ГОК получил чистую прибыль 1 289,8 млн грн. На прошлом собрании акционеров (31 марта 2010 года) на дивиденды было направлено 1 861,68 млн. грн. нераспределенной прибыли, таким образом, оставшаяся часть нераспределенной прибыли к ближайшему собранию акционеров составляет 617,4 млн. грн. Максимальная сумма, которая может быть направлена на выплату дивидендов составляет 1 907,22 млн. грн. или 1,62 грн. на 1 акцию.
Рассмотрим несколько сценариев выплаты дивидендов:

Сценарии (Северный ГОК, Центральный ГОК)
1. На дивиденды направляется  вся прибыль за 2010 год и оставшаяся часть нераспределенной прибыли (1,89 грн./акц., 1,62 грн./акц.)
2. На дивиденды направляется  вся прибыль за 2010 год (1,15 грн./акц., 1,10 грн./акц.)
3. На дивиденды направляется  30% прибыль за 2010 год (0,34 грн./акц., 0,33 грн./акц.)
Рыночная цена акции (14,41 грн., 8,40 грн.)
Дивидендная доходность сценария 1 (13,1% , 19,3%)
Дивидендная доходность сценария 2 (8,0% , 13,1%)
Дивидендная доходность сценария 3 (2,4% , 3,9%)


По соотношению дивидендной доходности Центральный ГОК выглядит намного привлекательнее Северного ГОКа. Вместе с тем стоит отметить низкую ликвидность акций Центрального ГОКа, что несколько увеличивает риски удержания позиции. Срок выплаты дивидендов по акциям указанных компаний может составить 3 года с момента принятия решения о выплате (с 25.03.2011 г. по 24.03.2014 г.). С целью получения дивидендов необходимо быть акционером по состоянию на конец дня 24 марта 2011 года. В случае принятия акционерами решения о выплате дивидендов цена акций с 25 марта в течении нескольких дней может снизиться на размер выплачиваемых дивидендов.
+1
Аналітик Голдман Сакс прогнозує великі військові події в кінці 2012 і закликає своїх клієнтів скидати акції.

9 березня 2011 телеканал Fox Business вперше відкрито оголосив про плановану на кінець 2012 року великої війни. Колишній провідний аналітик і прогнозист найвпливовішої фінансової компанії Goldman Sachs заявив ведучим, що його клієнтам необхідно почати скидати цінні папери, оскільки військові події кінця 2012 року спричинять за собою найбільший обвал фінансових ринків. Публікую Вам переклад статті редактора Infowars.com Пола Вотсона про дану інформаційної Мегабомби, що розірвалася в студії FoxBusiness network.

Ex-Goldman Sachs Analyst: "Major War" Coming End Of 2012, Infowars.com.

Масивний конфлікт викличе колапс ринку цінних паперів - прогнозує стратегічний аналітик Неннер. Вчора, коли прогнозист Чарльз Неннер розповів телекомпанії Фокс (Fox Business network) про те що індекс Доу Джонс (Dow Jones) обрушиться до рівня 5,000 через великі військові події, які потрясуть світ у кінці 2012 року, телеведучі Фокс Девід Есма і Елізабет МакДоналд застигли в шоці.

Неннер, в минулому технічний аналітик Голдман Сакс, зараз очолює «Центр Досліджень Чарльза Неннера», який передбачає ринкові тренди використовуючи спеціальні комп’ютерні програми з прогнозування поведінкових моделей і аналізу цінних паперів. Неннер передбачав колапс ринку нерухомості та ринку цінних паперів більше двох років тому ще до краху Леман Бразерс (Lehman Brothers). Зараз Неннер прогнозує що індекс Доу стрибне вниз до 5,000 - величезний стрибок, враховуючи, що в даний час він знаходиться на рівні вище 12,000, і те що індекс впав лише до мінімальної точки 6,547 під час економічного колапсу в березні 2009. У зв’язку з цим прогнозом Неннер рекомендувати своїм клієнтам майже повністю вийти з ринку цінних паперів. «Я порадив моїм клієнтам, пенсійним фондам і хедж фондів практично повністю піти з ринку», - сказав Неннер, пояснюючи, що колапс розгорнеться впродовж декількох місяців з точкою поворотного відліку, коли індекс Доу досягне рівня близько 13,000.

Що викличе такий катастрофічний обвал? Нафтовий шок який може бути спровокований «днем гніву» у зв’язку з протестами в Саудівській Аравії чи може бути щось інше? За словами Неннера, який вивчає цикли військового та мирного часу, колапс буде викликаний великими військовими подіями кінця 2012 - 2013 року. Коментуючи таке приголомшливе заяву Девід Есма зміг тільки видавити «Вау».

Вибачте, перед вами фінансовий стратег, що давав гранично акуратні прогнози в минулому і який тільки що сказав своїм клієнтам забиратися з ринку в переддень великої війни, яка спричинить за собою крах ринку цінних паперів, і все, що Есма зміг сказати у відповідь - «Вау» . Оскільки телеведучі Фокс не змогли розгорнути і прокоментувати таку шокуючу заяву Неннера, доводиться тільки здогадуватися про те, хто буде залучений в цю війну і як вона розпочнеться. Проте, здається неминучим, що її коріння будуть в спостережуваних нами теперішніх протестних заворушеннях, що розповсюджуються як дикі пожежі на території Північної Африки і Близького Сходу.

Джерело: Ex-Goldman Sachs Analyst: "Major War" Coming End Of 2012, Infowars.com

Що цікаво:
При уважному перегляді відеозапису інтерв’ю на Фокс Ньюс ви зрозумієте, що аналітик Неннер, в традиційному головному уборі працівників Голдман Сакс, отже знає, про що говорить. Робити такі заяви фінансовому аналітику - значить ставити на кін свою репутацію фінансового аналітика, а в даному випадку ще й репутацію найбільшої світової фінансової компанії Голдман Сакс. Не важливо, що аналітик - колишній співробітник компанії. Якщо прогноз не збудеться - йому більше ніхто не буде довіряти свої інвестиції. Крім того, виникає питання, навіщо Неннер і Голдман Сакс виробляють витік такої важливої, можна сказати інсайдерської інформації? Здавалося б, чим менше знають про такі тренди, тим вигідніше Голдман Сакс. Можливо, це потрібно для того, щоб почати готувати населення до сприйняття як належного і неминучого - нового фінансового колапсу і війни. Зазвичай великі фінансові установи (банки) самі встановлюють тренди. Крім того, з історії відомо, що банки часто стояли за всіма великими війнами (в плані розгортання і фінансування), так як війна - одна з найприбутковіших для них заходів.
0
При оподаткуванні за минулий рік (2010 рік) операцій з цінними паперами, згідно Нового податкового кодексу (2011 рік), постає таке питання.

За якою формою необхідно подавати річну податкову декларацію фізичним особам за результатами 2010 року? В який термін необхідно подати податкову декларацію у 2011 році за результатами 2010 року фізичній особі (не підприємцю)?

Форма Декларації про доходи, одержані у 2010 році, у 2011 році залишається незмінною, тобто платники подають Декларацію згідно з додатком N 1 до Інструкції, затвердженої наказом ГДПІ України від 21.04.1993 N 12. Подається Декларація до органу ДПС за місцем проживання платника податку (за реєстрацією у паспорті). Платник заповнює Декларацію самостійно або це може зробити нотаріально уповноважена ним на це особа. За неповнолітніх дітей Декларацію подають їх батьки (опікуни, піклувальники).
У 2011 році платники податку, як ті, що зобов’язані подавати Декларацію, так і ті, що мають право подати її добровільно (в т. ч. з метою одержання податкового кредиту) подають її до 1 травня.
У 2011 році декларування доходів фізичних осіб пов’язано з виконанням платниками податку вимог Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб", згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію, або мають право подати декларацію для отримання повернення з бюджету.
Податковим кодексом України починаючи з 2011 року продовжено термін декларування доходів фізичних осіб до 1 травня. Тобто вже в 2011 році за наслідками 2010 звітного року податкову декларацію слід подавати до 1 травня 2011 року.

Взірець (зразок) декларації про доходи фізичних соіб за 2010 рік
+2
Брокерський дім ОТКРИТІЄ дав такі рекомендації:

2011-03-09 Центренерго, CEEN (60 хв + день)

Акції CEEN торгуються в висхідному довгостроковий тренд. Важливим рівнем опору Центру для подальшого зростання є 19.50 - 20.00 грн. Найближчим рівнем підтримки CEEN є - 16.50 грн. На графіку Центру (60 хв) сформована короткострокова корекція в рамках висхідного тренду. Рекомендуємо входити в ринок зі стопом нижче найближчого рівня підтримки.

Изображение уменьшено. Щелкните, чтобы увидеть оригинал.
+1
Брокерський дім ОТКРИТІЄ дав такі рекомендації:

2011-03-03  Новомосковський трубний завод, NVTR (60 хв + день)

Акції NVTR торгуються в "ведмежому" тренді з поточним значенням 1.80 грн. Найближчим рівнем опору є 2.00 грн. Найближчим рівнем підтримки - 1.75 грн. На графіку НВТР (60 хв) стався пробій трикутника в бік зниження до найближчих рівнів підтримки. Індикатор MACD своїм станом підтверджує наявність спадної тенденції по акціям Новомосковського трубного заводу.

Изображение уменьшено. Щелкните, чтобы увидеть оригинал.
0
Брокерський дім ОТКРИТІЄ дав такі рекомендації:

2011-03-01  USCB, Укрсоцбанк (60 хв + день)

Акції USCB торгуються у висхідному тренді з поточним значенням 0.6112 грн. Найближчим рівнем опору по Укрсоцбанку є 0.63 і 0.65 грн. Найближчим рівнем підтримки - 0,60 грн. На графіку Укрсоцу (60 хв) сформувався короткостроковий понижуючий канал. Індикатор MACD знаходитися на рівні нульової сигнальної лінії, що вказує на стан невизначеності по акціям УСОЦ.

Изображение уменьшено. Щелкните, чтобы увидеть оригинал.
0
Брокерський дім ОТКРИТІЄ дав такі рекомендації:

2011-02-28  Західенерго, ZAEN (60 хв + день)

Акції ZAEN торгуються внізходящем тренді з поточним значенням 408 грн. за одну акцію. Найближчим рівнем опору є - 445 грн. Найближчим рівнем підтримки є - 400 грн. На графіку (60 хв) вартість акцій ЗАЕНу досягнувши рівня 400 грн., а також нижньої межі каналу відштовхнулася у бік підвищення. Рекомендації: сигналів до відкриття довгих позицій по Західенерго не має. Індикатор MACD по акціям Західенерго вказує на наявність "ведмежого" тренду.

Изображение уменьшено. Щелкните, чтобы увидеть оригинал.
0
Брокерський дім ОТКРИТІЄ дав такі рекомендації:

2011-02-25  ІНТЕРПАЙП Нижньодніпровський трубопрокатний завод, NITR (60 хв + день)

Акції NITR торгуються в що знижує тренді з поточним значенням 7.70 грн. за одну акцію. Найближчі рівні опору: 8.00; 8.50. Найближчі рівні підтримки по НІТР: 7.50. Індикатор MACD своїм станом вказує на невизначеність ринку, перебуваючи в зоні нульової сигнальної лінії.

Изображение уменьшено. Щелкните, чтобы увидеть оригинал.
Сторінки:
1

Назад

Купити рекламу на порталі ІНВЕСТИЦІЇ.орг


 
Економічний календар
Інвестиційні проекти
Каталог підприємств
Оголошення

Фраза дня

Ти ніколи не вирішиш проблему, якщо думатимеш так само, як ті, хто її створив.

Альберт Ейнштейн
Економічний календар
 
 
Підписатись на матеріали

Тут ви можете підписатись на отримання матеріалів на електронну пошту, введіть свою електронну пошту


  

ІНФОРМАЦІЙНИЙ РЕСУРС 'ІНВЕСТИЦІЇ' - ЦЕ НАЙСВІЖІША ТА НАЙАКТУАЛЬНІША ІНФОРМАЦІЯ З ІНВЕСТИЦІЙНИХ РИНКІВ
   
ІНФОРМАЦІЯ ІНВЕСТУВАННЯ ІНДИКАТОРИ  УКРАЇНА ІНДИКАТОРИ  СВІТ Послуги
    Створення сайту - Іннеті